An evening with Jennifer Egan

Jennifer Egan - Muziek: Rudy Trouvé solo
ma 19/02/2018 - 20:00
Literatuur

Ticketprijzen

Gratis, met inschrijving

Lezing in het Engels. Jennifer Egan zal ook voorlezen.

Jennifer Egan is de auteur van vijf romans en een bundel korte verhalen. Haar debuutroman The Invisible Circus werd verfilmd met Cameron Diaz in de hoofdrol en het postmoderne The Keep is geïnspireerd door een bezoek aan het kasteel van Bouillon. A Visit from the Goon Squad, speelt zich dan weer af in de Amerikaanse muziekwereld van de jaren 1980. Met dit boek won Egan de prestigieuze Pulitzer Prize. In haar meest recente boek, Manhattan Beach, vertelt ze het verhaal van de eerste vrouwelijke duiker op de scheepswerven van New York in de vroege jaren veertig.

Over Rudy Trouvé

Het is geen toeval dat muzikant Rudy Trouvé op deze avond een muzikale bijdrage levert, want hij is een fervente lezer van haar werk. Hij was helemaal in de ban van het boek Bezoek van de knokploeg (A Visit from the Goon Squad). Rudy Trouvé speelde destijds bij dEUS en Dead Man Ray en is de drijvende kracht achter het Heaven Hotel-label. Hij omschrijft zichzelf als een doe-het-zelver en als een slechte gitarist annex klankfetisjist. Zijn gitaarsound is uit duizenden herkenbaar. Dit alles samen maakt Trouvé tot één van de meest gerespecteerde artiesten binnen de Belgische muziekscène.


Credits

in samenwerking met KU Leuven en het Fonds Herman Servotte in het kader van de Servottelezing 2018. De lezing is gratis, maar u kan het Fonds steunen via de website.

Ticketprijzen

Gratis, met inschrijving