Ambrose Akinmusire (US) featuring Brussels Jazz Orchestra

do 10/10/2019 - 20:00 Tickets
Muziek, Jazz
90' - zonder pauze

Ticketprijzen

€ 24 (rang 1) - € 22 (rang 2)

check onze  kortingen

Van betoverende schoonheid tot hartstochtelijke kracht: Ambrose Akinmusire wordt de nieuwe Prince of Darkness van de jazztrompet genoemd. De ontplooiing van zijn uitzonderlijk talent dankt hij aan de Amerikaanse jazzscene waarin hij opgroeide. Op zijn 19de tourt hij als lid van Steve Coleman and the Five Elements, op zijn 28ste brengt hij zijn tweede album uit bij Blue Note, waarmee hij volgens velen post-bop naar een ongekend territorium brengt. Hij speelde als sideman op vele albums, van onder meer Vijay Iyer, Steve Coleman en Esperanza Spalding.

Vandaag is hij een van de toonaangevende vertegenwoordigers van de jazz. Awards als de Thelonious Monk International Jazz Competition Award (2007) en de Downbeat Critics Survey (2012) bevestigen alleen maar de waarde van zijn muziek. Akinmusire staat bekend om zijn open kijk op muziek, van klassiek tot hiphop en alle stijlen daartussen. Hij verlegt grenzen en slaagt erin zichzelf telkens opnieuw uit te vinden.

Brussels Jazz Orchestra inviteert deze nieuwe stem op trompet voor een korte reeks concerten. Het repertoire bestaat uit Akinmusire’s eigen composities, in arrangementen van Jim McNeely.

Credits

met Ambrose Akinmusire (trompet en composities) en Jim McNeely (arrangementen) met dank aan HR Bigband