Ambregris

Les Antliaclastes (FR)
Theater, Familie
Eenvoudig Nederlands
10 – 110 jaar

Ticketprijzen

€ 14 - check onze kortingen

Pinocchio is een klassiek verhaal over transformatie. Nergens is dit meer te merken dan in de scène waar hij zich in de buik van een walvis bevindt, een scharniermoment in het verhaal waarbij de houten pop geconfronteerd wordt met zijn schepper en zijn eigen bestaan. Het is in deze buik dat de pop begint aan zijn transformatie en hij de wereld wordt in gespuwd als zijnde een echte jongen.

Amber, ambregris in het Frans, is een overwegend grijskleurig, hard wasachtig product uit het darmstelsel van potvissen. Het is een zeer duur en zeldzaam product dat wordt gebruikt bij de productie van parfum. Amber heeft de magische eigenschap om verschillende geuren te verbinden en te verheven tot een hoger niveau. Het heeft een ongeëvenaarde en speciale geur.

Ambregris vertelt het verhaal van de productie van deze zeldzame stof en verweeft deze met bekende literaire personages die ooit werden opgeslokt door een walvis. Zo zie je Jona, die door zijn ongeloof in God werd opgeslokt door een walvis en pas terug werd uitgespuwd toen hij zijn geloof terug gevonden had, je ziet Pinocchio die zichzelf in de buik van een walvis stortte op zoek naar zijn schepper en kapitain Ahab uit Moby Dick wiens fascinatie voor de walvis zijn ondergang werd.

Ambregris vindt plaats in een groot parfum laboratorium waar een parfumeur op zoek is naar het perfecte stuk amber om zijn geurmeesterwerk te voltooien.

Via de muzikale structuur mixt Ambregris koord-, schaduw- en handpoppentheater, maskers en live parfum synthese in een geur poppenoperette over ons bestaan en haar geuren.

Les Antliaclastes is een figurentheatergezelschap uit Maillet, Frankrijk en wordt geleid door Patrick Sims. Sims werd geboren in Vermont, USA waar hij film en animatie studeerde, hij doctoreerde in poppentheater aan het Trinity College in Dublin. Les Antliaclastes gebruiken een unieke mix van poppentheater technieken en stijlen, maskers, machines en orginele soundtracks.

Credits

antliaclastes.net

regie, scenografie en poppen Patrick Sims spel Karine Dumont, Patrick Sims, Nicolas Hubert en Richard Penny maskers en poppen Joséphine Biereye kostuums Camille Lamy decor en mechaniek Richard Penny, Nicolas Hubert geluidsontwerp Karine Dumont lichtontwerp Sophie Barraud, Jean Grison stagemanager Sophie Barraud foto Jeff Lefranc

Bekijk en luister online