A RAISIN IN THE SUN

Well Made Productions
za 15/10/2016 - 20:00
Theater

Ticketprijzen

€ 15 (rang 1) - € 13 (rang 2)

A Raisin in the Sun wordt gezien als een van de meest emblematische, aangehaalde en bekendste toneelstukken binnen de Amerikaanse canon. De familie Younger wacht met spanning op het geld van de levensverzekering van de overleden vader. Elk familielid heeft een eigen idee hoe het geld het beste besteed kan worden. Een universeel verhaal over familiebanden die buigen (maar niet breken) onder druk van onderlinge strubbelingen. De aanhoudende vraagt blijft: “Wat blijft er over van het gezin wanneer de eigen dromen te lang uitgesteld worden?”

Na de voorstelling ben je welkom in de foyer voor een nagesprek met Mitchell Esajas van New Urban Collective over de auteur van het stuk. Lorraine Hansberry (1930-1965) is in België vrij onbekend, terwijl haar werk en filosofie inzicht geeft in de complexere vraagstukken als burgerschapsvorming en diversiteit. Thema’s die anno 2016 actueler zijn dan ooit.

Deze voorstelling is TOP. Misschien hebben we allemaal een andere achtergrond, afkomst en visie? Hoe kunnen we van elkaar leren? Samen met Urban Woorden gaan we in TOP op zoek naar andere stemmen en perspectieven, in een tijd waarin onzekerheid meer aanwezig is dan ooit. We nodigen nieuwe theatermakers uit, vaak met een migratieachtergrond, en doorbreken zo de canon binnen het theater en onze maatschappij. Deze makers brengen nieuwe verhalen en perspectieven naar voren.

In de pers

“In Vlaanderen en Nederland wordt er, meer dan een halve eeuw na Hansberry, nog maar weinig repertoire geschreven vanuit een zwart perspectief voor zwarte acteurs. (…) Het jonge Well Made Productions doet een meer dan geslaagde poging daar verandering in te brengen.” (**** Het Parool)

"Trots en dromen zijn het enige wat rest" (Leeuwaarder courant)

Credits

tekst Lorraine Hansberry regie Teunkie van der Sluijs met Jetty Mathurin (als Lena Younger), Mandela Wee Wee (als Walter Lee Younger), Samora Bergtop (als Ruth Younger), Djamila Landbrug (als Beneatha Younger), Yamill Jones (als Travis Younger), Adam Kissequel (als Joseph Asagai en George Murchison) en Yorick Zwart (als Mr. Karl Lindner)

www.wellmadeproductions.nl

Bekijk en luister online