75

Herman van Veen
wo 15/01/2020 - 20:00
160' (met pauze)

Ticketprijzen

€ 40 (rang 1) - € 36 (rang 2) - € 28 (rang 3) - € 20 (rang 4)

check onze  kortingen

Een concert ter ere van 75 jaar Herman van Veen. In 1965 maakte Van Veen zijn theaterdebuut met het soloprogramma Harlekijn - Niemands knecht, niemands baas. Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen tot op de dag van vandaag 180 cd’s, een 80-tal boeken en zo’n 500 schilderijen. En in Leuven komt hij zeer graag terug.

“Vandaag een jaar geleden vroeg iemand van het theater mij of ik al wist wat wij zouden komen spelen. Jee, dacht ik, dat hangt van zo veel af. Hoe toekomstbestendig kan op mijn leeftijd zo’n aankondiging zijn? “Het gaat immers altijd anders dan je denkt, ook als je denkt het zal wel anders gaan dan je denkt, dan gaat het toch nog anders dan je denkt.” Zoals Judith, een vriendin, laatst op een feestje zei. Al zeker weet ik wel als alles gaat zoals ik hoop, versieren we een stoel, want ik word vijfenzeventig. Net zo oud als de langst gewapende vrede in onze Lage Landen ooit. Dus zingen we vast en zeker blij vrij naar Chawwa Wijnberg: “Violen, anjelieren en een tas vol prei wat hebben we te vieren violen, anjelieren en een tas vol prei.” Ja, los van wat krakende onderdelen en het regelmatig kwijt zijn van namen, beschouw ik deze tijd, ook al ben ik minder jong dan gisteren, als de beste van mijn leven.” (Herman van Veen)

Credits

liveband Herman van Veen, Jannemien Cnossen (viool en zang), Wieke Garcia (harp, percussie en zang), Kees Dijkstra (bas en toetsen) en Edith Leerkes (compositie en gitaar)

www.hermanvanveen.com

Ticketprijzen

€ 40 (rang 1) - € 36 (rang 2) - € 28 (rang 3) - € 20 (rang 4)

check onze  kortingen