150 jaar Schouwburg

za 23/09/2017 - 16:00
zo 24/09/2017
Theater, Muziek, Festival
Gratis
Dit evenement is gratis

BEROEMDE BALKONSCÈNE

Op 3 september 1867, 150 jaar geleden, speelde de eerste voorstelling in onze Schouwburg: Shakespeares Romeo en Julia (toen nog in het Frans!).

Om dat te vieren houden we een groots verjaardagsfeest: een 24 uur durende marathon. Non stop, 24 uur lang, tonen we om de 15 minuten, een ‘versie’ van de beroemde balkonscène op het buitenbalkon aan de Bondgenotenlaan. Dat zijn 96 (!) verschillende balkonscènes, door zowel amateurs als professionals, in alle disciplines die wij aanbieden: theater, klassieke muziek, jeugdtheater, opera, jazz, circus ... kortom, ons DNA als cultuurcentrum door en voor iedereen.

POP-UP GROENE TUIN

Als toeschouwer geniet je van deze balkonscènes in de pop-up groene tuin die we, samen met de groendienst, speciaal voor de gelegenheid op de Bondgenotenlaan aanleggen. Zittend in en tussen het groen, met een lekker hapje of drankje in de hand, kan je een etmaal lang (dag en nacht) alle 96 acts bekijken en beluisteren.

BAL POPULAIRE

Ondertussen is het ook feest in de Schouwburg. Op het podium, tussen oude decorstukken, is het dansen geblazen op een 24 uur durend bal populaire met onder anderen de dj’s van Radio Modern, Mensch, Erger Je Niet!, Onkruid en de lokale beroemdheid dj Eddy, gekend van de seniorenbals.

EN VERDER...

Er zullen foodtrucks zijn, een grote feestelijke verjaardagsbrunch en op geregelde tijdstippen geven we rondleidingen door de Schouwburg, met een blik voor en achter de schermen, verschillende weetjes, verhalen en een stukje geschiedenis.

van zaterdag 23 september, 16.00 uur, tot zondag 24 september 2017, 16.00 uur

In de aanloop naar het feestweekend Het Feest van de Schouwburg presenteren we trots: Het Verhaal van de Schouwburg.

OPROEPEN

De Leuvense wildbreiers van Urban Stitches and Words zijn voor het 150ste verjaardagsfeest van de Schouwburg op zoek naar mensen die willen meewerken aan haak- en breiwerk in het thema van de ‘liefde’: vogeltjes, bloemetjes, hartjes, …voor het maken van een liefdesboog aan de Schouwburg.
Je kan je werkjes binnen brengen tot 22 september bij 30CC/Ticketbalie, Rijschoolstraat 4.
Wol in felle kleuren is ook altijd welkom!
Meer info: neem dan contact op met Urban Stitches via hun facebookpagina.

Ben jij tussen 8 en 12 jaar oud? Heb jij een leuk idee, creatief plan of originele droom over hoe de Schouwburg er over pakweg 10 - 25 - 50 jaar moet uitzien? Laat het ons dan weten.
Bezorg ons jouw tekening (met een beetje uitleg) en wij maken er een fijne expo van tijdens het verjaardagsfeest van 150 jaar Schouwburg. Het leukste, grappigste, meest vindingrijke idee krijgt een mooie prijs. En - indien mogelijk - proberen we je idee komend seizoen al te realiseren.

Mail je tekening/plan vóór 15 augustus naar info@30CC.be of breng ze binnen bij 30CC/Ticketbalie, Rijschoolstraat 4, Leuven | van 8 tot 12 jaar

Credits

Showkoor Amuse, Astrid Ogiers en Reynout De Kimpe (LUCA Drama alumni), sopraan Bep Keersmaekers, de leerlingen van het Miniemeninstituut en KA De Ring, Liebrecht Vanbeckevoort, Con Corazon, Het Ongerijmde, Kindertheater Stekelbaars, studenten en personeel KU Leuven van Campus Toneel, Toneel Heverlee, BURn, Jan Hautekiet, Levet Scone, Cirkus in Beweging, de Leuvense buurthuizen, Hydrogen Sea, Onkruid vzw, Jeroen Lenaerts, Cie Tartaren, kunsthumaniora Lemmensinstituut, Jennifer Regidor, de vendelzwaaiers van Carpevento, Beersmans en Monserez, Andries Boone en Noémie Schellens, Stoomboot, de muzikanten van SLAC Conservatorium, Vocaal Ensemble Florilegium, Melike Tarhan, LOKO, de Poolse school, Trivial Muffins, Urban Woorden, Het nieuwstedelijk, fABULEUS en Toneelhuis … iedereen doet mee en toont zijn interpretatie van deze beroemde balkonscène.

Dit evenement is gratis