WK Familiezondag - Rick de Leeuw & Jan Hautekiet

zo 19/09/2021 - 14:00
gratis
zo 19/09/2021 - 16:00
gratis
Nederlandstalig
Gratis
30'
gratis

Ticketprijzen

gratis

Fiets- en podiummaten Jan Hautekiet en Rick de Leeuw delen al jarenlang het podium. In goede en kwade dagen, zonder of met superbenen.

Voor Radio 1 maakten ze voor de jaarlijkse Lage Landenlijst de podcast Grensgevallen, waarbij ze drie dagen lang de grens affietsten tussen Vlaanderen en Nederland.

Rick was twintig jaar zanger van de rockband Tröckener Kecks. Daarna schreef hij meerdere romans en gedichtenbundels en werd hij bekend van tv-programma’s als De Laatste Show. Op Radio 1 presenteerde hij het muziekprogramma Het hol van De Leeuw. Hij is al jaren actief voor Te Gek!?, de organisatie die het taboe rond geestelijke gezondheidszorg tracht te doorbreken.
Het is ook uitkijken naar een nieuw album onder zijn eigen naam Rick de Leeuw.

In 2018 nam Jan Hautekiet afscheid van zijn rijkgevulde radiocarrière. In 1983 stond hij aan de wieg van Studio Brussel. Na 40 jaar carrière ging hij met pensioen.
Hij is een graag geziene gast bij tal van muziekproducties waarmee hij volle theaterzalen bespeelt in heel Vlaanderen. Met Patrick Riguelle over het Franse chanson of aan de zijde van Guy Swinnen in Dylan 80. Jan zet zich ook geregeld in voor humanitaire acties, rijdt jaarlijks mee in de 1.000 km van Kom op Tegen Kanker en doet graag mee aan projecten van Te Gek!?

Beide muzikanten, maar wielerliefhebbers in hart en nieren.