Who’s afraid of Virginia Woolf?

Who’s afraid of Virginia Woolf?

WOLF WOLF
di 31/05/2022 - 20:00
Theater
Nieuw talent
2 uur 20'

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Velen zullen het verhaal van Who’s afraid of Virginia Woolf? intussen wel kennen: George en Martha leven thuis hun diepste frustraties op elkaar uit en slepen hun nachtelijke gasten, Nick en Honey, mee in een destructief psychologisch spel.

Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst waagden zich aan dit ‘stuk der stukken’ en rondden er samen hun opleiding aan de toneelschool in Gent mee af. Ze sleepten de jongerenjuryprijs én een eervolle vermelding voor “zoveel durf en acteervermogen” van de TAZ-jury binnen op Theater Aan Zee ’19.

Hoe wring je je als jonge speler in de huid van een personage met een rijke geschiedenis? Hoe breng je een moderne klassieker die al talrijke versies heeft gekend en door zowel amateur als Hollywoodster werd opgevoerd? Samen met hun personages gaan de spelers het gevecht aan met waarheid en schijn. Langzaamaan wordt iedereen de fictie in gezogen. Ook in deze uitvoering is één ding zeker: het belooft een lange afterparty tot het licht wordt. En niemand blijft gespaard.

In de pers

“Niet de grote kleppers stolen dit jaar het hart van de jury, wel een groep dramastudenten. Hun versie van Who’s Afraid Of Virginia Woolf verenigt het beste van theater: een hedendaagse schriftuur, een intelligente scenografie, existentieel drama en vier gulzige spelers die de wereld willen veroveren”. – juryrapport TheaterFestival 2020

Credits

tekst Edward Albee vertaling Gerard Reve i.s.m. auteursbureau ALMO bvba van en met Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst coaching Jan Bijvoet en Jan Steen productie WOLF WOLF foto Leontien Allemeersch

www.wolfwolf.be

Bekijk en luister online