Vioolrecital Sylvia Huang - GEANNULEERD

di 07/04/2020 - 20:00
Geannuleerd
Muziek, Klassiek

Ticketprijzen

€ 15 (rang 1) - € 14 (rang 2)


Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Publiekslieveling Sylvia Huang komt naar Leuven met een uniek vioolrecital. Kamermuziek is Sylvia’s grote passie en samen met de getalenteerde pianist Boris Kusnezow speelt ze hier een intimistisch programma met romantisch werk van Ysaÿe, Debussy, Svendsen en Respighi.

Violiste Sylvia Huang (25) is sinds vorig jaar geen onbekende meer voor de liefhebber van klassieke muziek. Met haar jeugdig enthousiasme en briljante techniek heeft zij het grote publiek definitief voor zich gewonnen. Als enige Belgische werd ze in mei 2019 laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd en kreeg ze de publieksprijs van zowel Canvas-Klara als van Musiq3.

Sylvia Huang speelt erg graag recitals en samen met drie andere orkestcollega's vormt ze het GoYa Quartet Amsterdam.

Sinds haar vijf jaar leerde de Belgische violiste Sylvia Huang het vak van haar vader. Op ultra jonge leeftijd won ze eerste prijzen in de Belfius Classics Competition (2004) en de Lions European Musical Competition (2008).

Sylvia deed orkestervaring op bij het European Union Youth Orchestra en in september 2012 werd ze tweede violiste bij het Nationaal Orkest van België; anderhalf jaar later werd ze gepromoveerd tot co-solovioliste. Sinds augustus 2014 is ze eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

De doorbraak van de Russische pianist Boris Kusnezow kwam in 2009 toen hij de Duitse Muziek Competitie Prijs won. Kort daarna debuteerde hij in Carnegie Hall.

Naast zijn optreden als solist kreeg hij een bijzondere voorliefde voor kamermuziek en liedbegeleiding. Boris begeleidde reeds eerder violist Tobias Feldmann en cellist Ivan Karizna, beiden laureaten van de Koningin Elisabeth Wedstrijd waar hij ook Sylvia ontmoette.

Programma:

  • Eugène Ysaÿe, Rêve d’enfant, op.14
  • Claude Debussy, Vioolsonate, L 140
  • Johan Svendsen, Romance, op.26
  • Ottorino Respighi, Vioolsonata in b

Kort voorprogramma door jong talent uit Leuven: Lenny Bui-Vandeput (23 jaar)

Credits

in samenwerking met Arte Amanti Chamber Music Festival

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 15 (rang 1) - € 14 (rang 2)