Verdwijntijd

Een autobiografisch concert

Sofie Vanden Eynde
do 02/02/2023 - 20:00
70' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

November 2016. Luitiste Sofie Vanden Eynde is bang dat haar hart zal stoppen met kloppen. Haar dokter zet de diagnose in drukletters op papier: burn-out. Ze is een uitgebrand huis. Ze stopt met spelen. Bijna een jaar lang.

Vandaag maakt ze de balans op tijdens een autobiografisch concert. Een persoonlijk muzikaal relaas van de lange weg terug na een zware burn-out. Een vraagstuk dat ons allemaal aanbelangt: wat als de maatslag van het leven hapert?

Haar snaren spreken anders nu: de stilte tussen de noten heeft aan betekenis gewonnen. Verdwijnen in de tijd boezemt haar niet langer angst in. Sofie vat haar ervaringen met burn-out in een recital tussen ruis en helderheid, verwarring en stilte.

Auteur Annemarie Peeters zoekt woorden voor Sofies tocht naar het nulpunt en terug. Actrice Katelijne Damen leent haar stem aan Sofies innerlijke dialoog. De subtiele, naar stilte hengelende klanken van componist Vladimir Gorlinsky haken zich aan Sofies relaas vast. De fragiele troost van de luit is wat overblijft.

  • Muziek van Robert de Visée, John Dowland, Francesco da Milano, Luis de Narvaez, Vladimir Gorlinsky en François Couperin.
  • EXTRA:
    Verdwijntijd bestaat ook als boek met de tekst van Annemarie Peeters, illustraties van kunstenares Emilie Lauwers en een link naar de muziek.
    Verdwijntijd kan je in februari ’23 ook als installatie beleven in de Bib Leuven (Tweebronnen). Een installatie waarin Emilie’s illustraties tentoongesteld worden, waar de soundscapes weerklinken en waar korte fragmenten van de tekst beluisterd kunnen worden. Een ‘burn-out-ruimte’ die bezoekers vrij kunnen in- en uitwandelen, om te ervaren, te voelen, te reflecteren.

    in de Bib Leuven, van 1 februari tem 8 februari ’23 (Tijdens de openingsuren van de Bib)

In de pers

“Ik speel tien oude muziek­werken, en in het midden zit een nieuwe compositie van Vladimir Gorlinsky, geïnspireerd op mijn ervaringen. Annemarie Pee­ters schreef er een kort libretto bij, een ­innerlijke monoloog.” (Sofie Vanden Eynde in De Standaard)

Credits

www.sofievandeneynde.com

met Sofie Vanden Eynde (renaissanceluit en theorbe) tekst en concept Annemarie Peeters stem Katelijne Damen klank Jo Thielemans soundscapes en compositie Vladimir Gorlinsky foto Imago Mundi

Bekijk en luister online