Us, (k)now - geannuleerd

hetpaleis & NTGent/ Dalilla Hermans
ma 24/04/2023 - 13:30
Geannuleerd
ma 24/04/2023 - 20:00
Geannuleerd
Overdag, Eenvoudig Nederlands
GEANNULEERD

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1)  - € 14 (rang 2)  - € 11 (rang 3)

check onze kortingen

"Omwille van onvoorziene omstandigheden kan de cast van Us, (k)now, de voorstelling niet spelen.
De speelreeks wordt geannuleerd."

2020 was het jaar van het coronavirus. Maar ook van de Black Lives Matter-beweging. Gebeurtenissen met een grote impact op jongeren. Hoe voelt het om op te groeien in deze vreemde mix van sociale onrust en beklemming? In Us, (k)now geven acht zwarte tienermeisjes hun blik op de toekomst.

Dalilla Hermans is schrijfster en vaste columniste bij De Standaard. In februari 2020 maakte ze met Her(e) haar debuut als theatermaker bij NTGent. Voor die voorstelling ging ze met een dertigtal zwarte vrouwen gedurende een weekend in afzondering. Op basis van de gesprekken schreef Hermans een tekst over hun leven in België. Over uitdagingen en hoop, werk en theater, familie en sisterhood.

Her(e) inspireerde Hermans om een stap verder te gaan. Tijdens de benauwende paaspauze van 2021 trok ze zich met een groep zwarte meisjes terug voor een meerdaagse werksessie. Opnieuw was de ervaring van deze gesprekken magisch. De meisjes leerden niet alleen elkaar, maar ook zichzelf beter kennen. Het begeleidende team ontdekte hoezeer deze generatie van zwarte jongeren zichzelf gidst in een nieuwe bewustwording.

Us, (k)now wordt een krachtige, hoopvolle voorstelling over zwart bewustzijn en de empowerment van de huidige generatie tieners. Een generatie die zoveel te vertellen heeft. Een generatie die zich nog belemmerd voelt door de ketens uit het verleden maar ook de moed en aanmoediging hebben om alles los te knippen. Een generatie die elkaar sterker maakt.

Credits

regie, tekst Dalilla Hermans spel Ture Reuman, Ninette Vertongen, Amani Mugabe, Zuraya Bangura, Eva Dries, Mpho Pierreux camera Aparecida Vi Baijot spelbegeleiding jongeren en spel Abigail Abraham dramaturgie en spelregie Nyiragasigwa Hens kostuums Nacy Francis muziek Willem Blontrock scenografie Rachel Hansoul lichtontwerp en scenografisch advies Stef Stessel psychologische begeleiding jongeren Ama KissiTiazaë, Agnes Dos Santos Lialunga productie en technische realisatie NTGent, hetpaleis video Jamy Hollebeke foto Illias Teirlinck