The Art of Storytelling

Bart Spanhove en Frascati Symphonic
Concert, Klassiek
70' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2)

check onze kortingen

Frascati Symphonic en blokfluitsolist Bart Spanhove zijn de gidsen op deze reis doorheen de fantasie van de luisteraar. Een goed verhaal vertellen met de emoties die de muziek oproept, dat is waar het in dit concert om draait. Of beter: de muziek zo brengen dat je als publiek daarbij je eigen verhaal maakt!

Het programma schakelt tussen filmische parels uit de 21ste eeuw, een prachtig blokfluitconcerto van Lodewijk De Vocht en het toprepertoire uit de barok. Hoogtepunt is daarbij het ongeëvenaarde Vierde Brandenburgs concerto van Johann Sebastian Bach.

Solist Bart Spanhove was jarenlang lid van Flanders Recorder Quartet - Vier op ‘n Rij, doceert blokfluit aan het LUCA Campus Lemmensinstituut en wordt veel gevraagd voor meestercursussen wereldwijd.
Frascati Symphonic tast de grenzen van de klassieke muziekconventies af en vroeg het artificial intelligence bedrijf Brainjar om een innovatief concept. Om je fantasie te prikkelen worden schilderachtige beelden op de achtergrond getoond die door state-of-the-arttechnologie dynamisch op de muziek inspelen. Je eigen verhaal ontvouwt zich als het ware voor je.

Met muziek van Georg Philipp Telemann, Max Richter, Arvo Pärt, Lodewijk De Vocht, Johann Sebastian Bach en anderen.

programmablaadje

Credits

met Bart Spanhove (blokfluit), Benjamin Postal (blokfluit), Pieter Jansens (viool) en Frascati Symphonic dirigent Kris Stroobants foto Frascati