Tavern Michelle

BRONKS / Ballet Dommage
vr 25/11/2022 - 19:00
Theater, Familie
50'
8 – 12 jaar

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen

Praktisch

Op 25 november wordt vanaf 10.00 uur de Bondgenotenlaan volledig verkeersvrij gemaakt voor 'Bondgenieten-Leuven By Night'.
Kom je met het openbaar vervoer naar de Schouwburg? Check dan zeker de alternatieve busdienst. Kom je met de auto dan vind je hier de dichtsbijzijnde parkings.

--------
In Tavern Michelle staat alles op losse schroeven. Twee verstofte figuren proberen er de dag te overleven, maar onvoorziene horror kruipt hen in de kleren. Geen monsters of spoken; het zijn de dagdagelijkse bezigheden die hen de stuipen op het lijf jagen. Het piepen van een eigen schoen, het knarsen van servies en het crescendo van de mixer. Het wemelt van onheilspellende koffiezetapparaten terwijl er een mistige leegte heerst. Alles lijkt voortdurend weg te glippen en te wankelen. Van zodra je je eraan overgeeft, wordt het alsmaar boeiender.

Tavern Michelle gaat over de vele dimensies van angst. We proberen zoveel mogelijk angst te vermijden of te slim af te zijn. De behoefte aan controle is extreem. Angst toont ons dat de wereld een eigen dynamiek heeft, dat niet alles loopt zoals we dat willen. We kunnen dus maar beter de angst recht in de ogen kijken.

Na het succesvolle TRIBUNAL (selectie het Theaterfestival 2020), creëren Ballet Dommage en BRONKS een nieuwe voorstelling waar opnieuw een warme en tegelijk bevreemdende belevenis centraal staat.

In de pers

  • “Ballet Dommage schept een wereld waarin humor en tragiek prachtig versmelten, voor iedereen vanaf 8 jaar.”
  • “De acteurs weten het publiek van alle leeftijden te vermaken met hun prachtige samenspel.”
  • “Voor zowel kinderen als volwassenen is Tavern Michelle van Ballet Dommage een waar avontuur. (…) Voor beiden is de voorstelling een mix van diepgang en abstractie, die de tijd even doet stilstaan.” - e-tcetera.be
  • “Een briljante voorstelling.” - Concert news
  • “Om kort te gaan: ik heb me kostelijk geamusserd met Tavern Michelle.” - Concert news

Credits

balletdommage.weebly.com/

concept en spel Katrien Valckenaers en Maxim Storms (Ballet Dommage) eindregie Suze Millius scenografie Tom de With, BRONKS-decoratelier & KVS muziek Gerrit Valckenaers kostuum Rosa Schützendorf productie BRONKS met de steun van taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos invest coproductie Perpodium

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

BOK

Batmat
vr 05/05/2023 - 19:00