Sväng (FI)

do 09/02/2023 - 20:00
75' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Als je de afgelopen negentien jaar Sväng nog niet aan het werk hebt gezien, dan is het nu hét moment. Dit gekke en briljante harmonicakwartet uit Finland bracht een wereldwijd publiek in opperste vervoering. Hun virtuoze spel en de wonderlijke klank van de basharmonica laat niemand onberoerd. Knap entertainment dat de valkuilen van de “gimmick” perfect omzeilt.

Met hun melodieuze en hijgende melancholie slepen ze hun publiek mee in een onstuimige speelvreugde. Een verbazingwekkend gedifferentieerd geluid dat verrast en bekoort. Een intens concert vol passie en plezier.

Constante tempowisselingen en contrasterende dansante momenten laten de vier verschillende instrumenten toe om naadloos over te gaan in een roesverwekkend geluid. Opzwepend, onweerstaanbaar en vurig.

Sväng bewijst dat de harmonica een groot bereik heeft en dat je met dit instrument elke stijl tot zijn recht kan laten komen. Onze eigen “Toots” kijkt (denken we) met veel genoegen en een speelse glimlach goedkeurend toe van daarboven …

Credits

met: Eero Grundström & Eero Turkka (chromatische en diatonische mondharmonica's) Jouko Kyhälä (harmonica) Tapani Varis (bas harmonica)

in het kader van Toernee Mondial