Strings in the House

Anderhalvemetersessies

Ataneres
do 13/08/2020 - 20:30 Tickets
Muziek, Klassiek
75'
tickets vanaf 17.07

Ticketprijzen

€ 5 - reservatie verplicht!

In dit uniek muziekprogramma verweeft Ataneres klassieke muziek met house, techno en modern klassiek. Het resultaat van deze ongewone synergie is een overtuigend en meeslepend doorgecomponeerd kunstwerk, dat staat als een huis. Op het programma staat werk van Nils Frahm, Philip Glass, Clint Mansell, Aphex Twin, Moby, Arvo Pärt en anderen. 

Ataneres is een jong, professioneel strijkorkest met roots in Leuven. Naast het gevestigde strijkersrepertoire richt het ensemble zich op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen.
Het orkest staat onder artistieke leiding van violist Wim Spaepen en werkt samen met gerenommeerde muzikanten zoals Lore Binon, Yannick Van de Velde, Liebrecht Vanbeckevoort, Karel Deseure, Roeland Hendrikx, Piet Swerts en Steve Willaert. De muzikanten hebben uitgebreide samenspel-ervaring en vormen hierdoor een interactief en hecht ensemble, waarbij actief en levendig musiceren op de voorgrond staat.

Credits

Anderhalvemetersessies is een initiatief van stad Leuven – Leuvenement vzw samen met 30CC, Alamire Foundation, Dorpsklap/Doremy, HAL5, Het Depot, Het nieuwstedelijk, Knalselder, M Leuven, PARCUM, STUK en Zomerfilms

Bekijk en luister online