Stille Nacht

Max Last & Harmonie Volharding
za 11/12/2021 - 20:00
zo 12/12/2021 - 15:30
zo 12/12/2021 - 20:00
75' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Een lokale fanfare, een verjaardag en een herdenking, een alom bekend maar door iedereen verzwegen geheim, en nog maar één laatste repetitie voor het kerstoptreden! Dat is de insteek voor ‘Stille Nacht’, een zwarte komedie waarin de ogenschijnlijk kleinburgerlijke moeilijkheden van de leden komen bovendrijven, alleen op het verkeerde moment.

François is te laat. Rollen moeten verdeeld worden en muziek gerepeteerd maar Irma is jarig en wil trakteren en Margje zou voor het eten zorgen maar komt net uit het ziekenhuis en de oogst is mislukt. Irma aast al lang op de rol van de maagd Maria, en Arno wil wel kindeke Jezus spelen. Wanneer een effectieve Maria, de vrouw van Arno, waar niemand het bestaan van afwist, als een deus ex machina op de repetitie verschijnt, breekt de voorgehouden spiegel in duizend stukken. De fanfare is al weken klaar en zet ongevraagd in als de ruzie te hoog oploopt…

‘Stille Nacht’ is een kerststuk dat op locatie in en rondom parochiezalen speelt, in samenwerking met lokale fanfares, harmonieën of muziekverenigingen. Het stuk ademt de sfeer van het plattelandsleven in de lage landen, het typische ons-kent-ons. Maar of we elkaar werkelijk willen kennen is maar zeer de vraag. Als het erop aankomt is de enige manier om de aandacht van eigen geheimen te houden, de focus proberen leggen op de geheimen van anderen.

‘Stille Nacht’ wordt de tweede productie van de vernieuwde ploeg van Max Last na de corona-proof straattheatervoorstelling ‘Van raam tot raam – Veel gelach en minstens één traan’ afgelopen zomer– met o.a. acteurs/theatermakers Elsa van Dijk, Jonas Van Thielen, Laurian Callebaut, Matthias Van de brul en Koen Monserez als vaste kern. Na ‘Spinnenmetenknippen’, ‘Niks is wat het lijkt’ en ‘Duizend dingen achter deuren’ bouwt het gezelschap met ‘Stille Nacht’ verder op de eigen traditie door weer op een bijzondere locatie te spelen.

Credits

www.maxlast.be

tekst Elsa van Dijk muziek Jelle Vansieleghem met Laurian Callebaut, Esther de Koning, Isabel Leybaert, Koen Monserez, Elsa van Dijk, Jonas Van Thielen/Matthias Van de brul live muziek Harmonie Volharding dramaturgie Stefanie Lambrechts productie Max Last coproductie Translab Muziektheater Transparant, Perpodium en 30CC met de steun van Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid