S 62° 58′, W 60° 39′

Peeping Tom
do 30/05/2024 - 20:00
vr 31/05/2024 - 20:00
Eenvoudig Nederlands
105' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 27 (rang 1) - € 24 (rang 2)

check onze kortingen

Opgelet: Deze voorstelling bevat scènes met luide muziek, felle lichten, naakt en (seksueel) geweld.

Een nieuwe danstheatercreatie van Peeping Tom die het publiek meesleept in een manipulatieve trip van apocalyptische proporties.

In S 62° 58', W 60° 39' is een schip aan de grond gelopen. Het zit vast in bergen ijs. Een kleine gemeenschap zit gevangen in dit gevaarlijke, dorre landschap. Ze overleven alleen geleid door de natuur en wachten tot het ijs smelt om hun reis voort te zetten. Plotseling wordt de voorstelling een performance in een performance, wanneer we in een andere werkelijkheid terechtkomen: die van de kunstenaars en de regisseur die het stuk creëren. Zien we het personage, of de artiest die het personage speelt? In zekere zin speelt de echte voorstelling zich af in het hoofd van het publiek. Maar wat wordt er gespeeld, wat is echt? Worden de performers gemanipuleerd door de regisseur, of manipuleren zij hem? En hoe zit het met het publiek? Wie manipuleert uiteindelijk wie?

Met S 62° 58', W 60° 39' (= South 62 degrees 58 minutes, West 60 degrees 39 minutes) presenteert Peeping Tom een nieuwe visueel indrukwekkende cinematografische voorstelling, die menselijke relaties, dagelijkse manipulaties en intergenerationele geesten onderzoekt, maar ook dieper ingaat op het kunstenaarschap, wat het betekent om je als performer over te geven aan het podium, en het valse in wat als echt wordt gepresenteerd.

In de pers

  • “Een theatrale elektroschok... hun talent is angstaanjagend...Het talent van Peeping Tom ligt in zijn dromerige en brute herinterpretatie levensgebeurtenissen.” (Le Monde)
  • "Hun voorstellingen wervelen van vreemde, surrealistische beelden. Ze gaan in een paar stappen van dwaas naar verontrustend, totdat het publiek in de war is. Dit zijn voorstellingen die je moeilijk van je kunt afschudden.” (The Guardian)
  • “Gabriela Carrizo en Franck Chartier ontwikkelden een theatrale taal die uiterst uniek aanvoelt. Even hilarisch als hartverscheurend, het is het bewijs dat dans zonder twijfel de eerste stop is voor innovatie in het theater.” (Time Out Melbourne)

Credits

concept en regie Franck Chartier creatie en performance Eurudike De Beul, Marie Gyselbrecht, Chey Jurado, Lauren Langlois, Yi-Chun Liu, Sam Louwyck, Romeu Runa, Dirk Boelens Artistieke assistentie Yi-Chun Liu, Louis-Clément da Costa Geluidscompositie en arrangementen Raphaëlle Latini Muziekcompositie en strijkers Atsushi Sakaï Scenografie Justine Bougerol, Peeping Tom Choreografie Yi-Chun Liu, Peeping Tom Kostuums Jessica Harkay, Yi-Chun Liu, Peeping Tom Technische assistentie Thomas Michaux Constructie decor KVS-atelier, Peeping Tom Technische creatie en rekwisieten Filip Timmerman Technieker (creatie) Clément Michaux Technische coördinatie Giuliana Rienzi Productiemanager Helena Casas Communicatiemanager Sébastien Parizel Company manager Veerle Mans Productie Peeping Tom Coproductie KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel), Biennale de la Danse (Lyon), Teatros del Canal (Madrid), Théâtre de la Ville (Paris), The Barbican (Londen), Tanz Köln (Keulen), Festival Aperto/Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), Torinodanza Festival/Teatro Stabile di Torino – Teatro Nazionale (Turijn), Teatre Nacional de Catalunya (Barcelona), Espoo City Theatre, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, CC De Factorij Zaventem. Distributie Frans Brood Productions met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid beeld Justin Bougerol