OVER/\HERE

OVERHERE
di 06/12/2022 - 20:00
Theater
Eenvoudig Nederlands
70' zonder pauze
Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Ticketprijzen

  • pay what you can: € 8 - € 11 - € 14 - € 17 - € 20
  • € 2,80 voor UiTPAS met kansentarief
  • geen andere kortingen

We hebben een berg gebouwd.
Niet de piek en niet het dal maar daar ergens tussenin.
Een stukje van een berg dus.
En op dat stukje berg spelen we het verhaal van dat stukje berg.
Want de berg is het hoofdpersonage.
En de mens is passant.
De mens is figurant.

OVER/\HERE is een beeldende, taalloze voorstelling die overeind wordt gehouden met touwtjes, plakband en karton. De mensen die de touwtjes in handen hebben, nemen een dienende functie in tot het decor, de protagonist, waar ze af en toe als onbeholpen maar aandoenlijke nevenpersonages over passeren.

De voorstelling ging in 2021 in première en het collectief won er in 2022 de Boze Wolf prijs voor beste aanstormend talent mee.

“De naïeve vormelijkheid, het opvallende creatieplezier, de momenten van spitsvondige humor in beeld, en de speelse techniciteit raakten menig toeschouwer, waaronder ons. OVER/\HERE, overtuigde ons. Hier zit potentie in! Hier zijn mensen aan het spelen die in deze tijden van klimaatverandering de natuur, de dingen een stem willen geven.” (Tuur Devens, Juryverslag Boze Wolf prijs)

Credits

van en met Tristan Feyten, Femke Van der Steen, Stan Martens en Runa Robbroeckx coaching Benjamin Verdonck en Johan Knuts eindregie en productie Brenda Corijn techniek Willem Herbots met dank aan LUCA Drama, CC Het Gasthuis, Bart Ackx, Maaike Vanderhaegen, DE MAAN, Femke Stallaert, Dirk De Lathauwer, Peter Anthonissen, Carl von Winckelmann, Gorges Ocloo en Siebe Chau foto Tom Bertels

Kijk ook eens bij:

Vielfalt

Jakop Ahlbom Company
zo 05/02/2023 - 20:00
wo 22/03/2023 - 20:30
do 23/03/2023 - 20:30