Onzin voor gevorderden

Fernand
vr 14/01/2022 - 20:00
Theater
Jongeren (12+)

Ticketprijzen

€ 12 (enkel rang 1) - check onze kortingen

Hoe onderscheiden we de kwakzalvers van de genieën? Waarom geloven nog steeds zoveel mensen dat de aarde plat is, dat de maanlanding nooit heeft plaats gevonden en dat de verschrikkelijke sneeuwman echt bestaat?

De mens deelt 50% van zijn DNA met fruitvliegjes en goudvissen. Onze DNA-volgorde is niet veel anders dan die van een banaan. En we hebben minder genen dan een worteltje. Dus laat ons niet te hoog van de toren blazen. Maar één ding maakt onze mensensoort volstrekt uniek: het verzinnen van verhalen.

Op de dag zonder gisteren:
OERKNAL!
Het begin van alles: ruimte, materie en tijd.

De Belg Georges Lemaître kwam met deze wonderlijke theorie op de proppen, in een tijd waarin haast iedereen dacht dat het universum altijd hetzelfde was geweest en zou blijven. Iedereen verklaarde hem gek. Later kreeg hij gelijk. Wetenschappers als Georges zullen er gelukkig altijd zijn. De buitenbeentjes, de misfits, de onruststokers, de tegendraadsen. Zij die zo gek zijn om de wereld te willen veranderen, En het dan ook nog doen.

>> in het kader van Stadsfestival KNAL!

>>Meer weten over Stadsfestival KNAL! van de Big Bang?


Credits

www.fernandspeelt.be

tekst en eindregie Carl von Winckelmann met Steven Beersmans, Heleen Desmet en Bram Kelchtermans productie en dramaturgie Sabien Van Moorter

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang. Alles draait om verwondering.