Olijven moet je leren lezen

Ellen Deckwitz en Corrie van Binsbergen
do 07/03/2019 - 20:00 Tickets
Literatuur
75'

Ticketprijzen

€ 14

check onze kortingen

Acht regels kunnen, volgens Ellen Deckwitz, de impact hebben van een natuurdocumentaire en actiefilm in een. Poëzie is zo veel meer dan we denken. Ze kan tegelijkertijd grappig en schrijnend zijn, ontroerend en ontluisterend. Met haar aanstekelijke en toegankelijke bundel 'Olijven moet je leren lezen' breekt ze een lans voor de poëzie. Nu doet zij dat live nog eens over.

Gitariste Corrie van Binsbergen tovert daarbij korte films voor de oren en videast Martijn Grootendorst projecteert pakkende beelden.

Wees niet bang voor stoffig gedoe, dat is met de speelse associërende geest waarover Deckwitz beschikt, absoluut niet aan de orde. De ongeëvenaarde manier waarop zij haar poëzie brengt – Deckwitz was in 2009 slamkampioen – vormt bovendien een muzikale uitdaging voor Van Binsbergen.

In de pers

“Als Ellen Deckwitz voordraagt, is ze een magnetisch performer, die de woorden laat tollen, buitelen en overweldigen. Een liefdevol, opzwepend en aanstekelijk college.” (**** De Volkskrant)

“Deckwitz is ook in het theater vurig pleitbezorger van poëzie” (NRC)

Credits

met Ellen Deckwitz (performance), Corrie van Binsbergen (gitaar) en Martijn Grootendorst (live video) in het kader van Internationale Vrouwendag