Muziek ten tijde van Dirk Bouts - GEANNULEERD

Oltremontano, Cappella Pratensis & Park Collegium
za 08/05/2021 - 20:00
GEANNULEERD
Muziek, Klassiek, Festival, Vocaal
GEANNULEERD

Ticketprijzen

€ 22 - check onze  kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn


Na zorgvuldige afweging hebben we samen met Alamire Foundation beslist om de editie 2021 van ‘Passie van de Stemmen’ te annuleren. Onder de huidige omstandigheden is het voor ons niet mogelijk om een volwaardig festival te organiseren.

We maken nog volop afspraken met de ensembles voor een concert op een latere datum, tijdens dit najaar of in het voorjaar van 2022.

Tickethouders ontvangen een persoonlijk mailtje.

Muziek ten tijde van DIrk Bouts

De Leuvense Sint-Pieterskerk koestert een van de meesterwerken van de Vlaamse primitieven: 'Het Laatste Avondmaal' van Dirk Bouts. Ter gelegenheid van de 545ste verjaardag van het overlijden van de schilder op 6 mei 1475, reikt langs de gotische gewelven van het gerenoveerde kerkgebouw de muziek ten hemel die zijn tijdgenoten hebben gecomponeerd, gezongen en gespeeld.

Stemmen en instrumenten vullen de ruimte met de gelaagdheid van de polyfonie of de eenvoud van het gregoriaans. Klank en architectuur met elkaar in dialoog, zodat een soundscape ontstaat die ons terugvoert naar de tijd en plaats die Dirk Bouts heeft gekend en beleefd.

TIMING

inleiding - 19.30 uur
concert - 20.30 uur

Credits

artistieke leiding Wim Becu (Oltremontano), Stratton Bull (Cappella Pratensis) en Niels Berentsen (Park Collegium)