Meesterlijke Italiaanse polyfonie

Francesco Soriano en tijdgenoten

Huelgas Ensemble
za 30/04/2022 - 20:30
inleiding: 45' - concert: 75’

Ticketprijzen

€ 22 - check onze kortingen

Rome versus Napels. Met de zesstemmige Missa super voces musicales van Francesco Soriano voeren de twaalf zangers van het Huelgas Ensemble ons naar het Rome van de vroege 17de eeuw. Italiaanse kunst op zijn best.

In deze mis gebruikt Soriano (1548-1621), net als Josquin honderd jaar eerder, de notennamen als leidraad voor een grootse miscompositie. Het programma wordt gelardeerd met meesterlijke madrigalen van Soriano’s tijdgenoten Giovanni de Macque en Scipione Lacorcia die beiden, geïnspireerd door Gesualdo, in Napels actief waren.

Passie van de Stemmen

Leuven en polyfonie zijn sinds jaar en dag met elkaar verbonden. De muziek die ten tijde van de Vlaamse primitieven in de stad te horen was, weerklinkt vandaag opnieuw in harmonie met de architectuur van de Abdijkerk van Park in Heverlee.

Passie van de Stemmen brengt schitterende muziek uit de Lage Landen en polyfone meesterwerken gecomponeerd voor Rome, Napels, Londen en Wenen.

In de pers

“Alleen koele kikkers blijven onbewogen bij de adembenemende dissonanten, de bezwerende eb van de polyfonie en de overgave van een ensemble in bloedvorm. (De Standaard)

Credits

www.huelgasensemble.be

artistieke leiding Paul Van Nevel foto Damon De Backer