Maria Magdalena: een spirituele reis

polyfonie uit de Bossche Koorboeken

Cappella Pratensis
zo 07/05/2023 - 15:00

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

In opdracht van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap van ‘s-Hertogenbosch vervaardigde muziekkalligraaf Petrus Alamire drie lijvige koorboeken met polyfone missen en motetten (1530-31).

Cappella Pratensis zet een van de belangrijkste heiligen van deze broederschap centraal met de vijfstemmige Missa de Sancta Maria Magdalena van Nicolas Champion, aangevuld met andere muziek uit de Bossche Koorboeken.

Cappella Pratensis heeft zijn thuisbasis in Den Bosch en is in langlopende residentie bij de Alamire Foundation. Het ensemble weet als geen ander – én vanuit de originele notatie – de emotionele kracht en muzikale finesse van deze muziek tot leven te brengen.

 • [- geen inleiding]
  - deuren 14.15 uur
  - concert 15.00 uur
  - einde voorzien rond 16.00 uur
  - parking : niet op neerhof, wel op parking abdijsite (blauwe zone) of Philipssite

 • in het kader van Passie van de Stemmen
 • programmaboekje

Passie van de Stemmen

Leuven en polyfonie zijn sinds jaar en dag met elkaar verweven. De Leuvense Alamire Foundation voert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar het gregoriaans en de polyfonie van de Lage Landen.

Het festival Passie van de Stemmen is het podium bij uitstek voor de resultaten van dat onderzoek en we willen dit met zoveel mogelijk luisteraars delen. Deze festivaleditie krijgt met uitvoerders uit Italië, Tsjechië, Nederland, Vlaanderen en Groot-Brittannië een extra Europees tintje.

Er ontstaat een unieke interactie tussen publiek, uitvoerders en onderzoekers die tot verdere verkenning en verdieping leidt, onder meer in de innovatieve en hoogtechnologische labo’s van de Library of Voices en het Huis van de Polyfonie, gelegen op de schitterende site van de Abdij van Park.

In de pers

“… weelderige polyfonie met veel overtuiging gebracht … (De Volkskrant)

Credits

www.cappellapratensis.nl

artistieke leiding Stratton Bull foto Hans Morren

Bekijk en luister online