Mari Samuelsen (NO) en Casco Phil

do 19/11/2020 - 19:00
Geannuleerd
do 19/11/2020 - 21:00
Geannuleerd
Muziek, Modern klassiek

Ticketprijzen

€ 28 (rang 1) - € 25 (rang 2) - € 20 (rang 3)

check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

Door de corona-reisrestricties kan Mari Samuelsen niet afreizen naar België. Het concert wordt geannuleerd.

Tickethouders ontvangen een mail met alle details over de terugname van hun tickets.De Noorse violiste Mari Samuelsen bouwde de voorbije jaren een sterke reputatie op, met een zowel meer traditioneel als hedendaags repertoire. Ze zoekt daarbij inspiratie bij hedendaagse componisten als Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson en Max Richter, met wie ze al jaren een bijzondere samenwerking heeft.

In 2019 verscheen een eerste album bij het gerenommeerde Deutsche Grammophon, met muziek van Bach, Glass, Richter, Gregson, Jóhannsson, Eno Vasks en anderen. Weldra volgt een nieuw album met werk van onder meer Beethoven en Einaudi. Samuelsen speelde in de meest prestigieuze zalen ter wereld zoals de Londense Barbican, de Philharmonie de Paris en de Elbphilharmonie in Hamburg.

Najaar 2018 haalden we haar voor het eerst naar Vlaanderen. Samen met Casco Phil, het unieke Belgische kamerorkest onder leiding van Benjamin Haemhouts, bracht ze toen een nordic noir-programma en zorgde voor een magische betovering in een tot de nok gevulde Schouwburg. Twee jaar later nodigen we haar en het ensemble maar wat graag opnieuw uit, met een nieuw programma.

In de pers

  • “En wat dan te schrijven over de sublieme sonore rijkdom die Samuelsen uit haar Stradivarius wist te puren. Casco Phil begeleidde attentvol, inclusief delicate fraseringen, zin voor expressie en bovenal een goed oor voor dynamische nuance. (…) Het publiek bedankte met een staande ovatie. (…) (Post-)klassiek heeft een bruisende toekomst. En een al even meeslepend verleden.”(klassiek-centraal.be, 4 november 2018)

Credits

met Mari Samuelsen (viool), Benjamin Haemhouts (muzikale leiding), Casco Phil (orkest)

marisamuelsen.com
cascophil.be