Kopschuif (+ film ‘Birdman’)

Cie Tartaren
vr 04/10/2019 - 19:30

Ticketprijzen

€ 10 (via Cinema ZED)

In Bas zijn wereld zijn de stemmen die wanhopig contact zoeken met hem in het beste geval achtergrondruis. De gemuilkorfde pogingen slaan wel af en toe een kleine bres in de bouwval die hem permanent insluit, maar de muren slopen zit er nooit echt in. Bas blijft zweven in de schemerzone tussen waan en realiteit, tussen respons en isolement.

In 'Kopschuif' gaat Roel Goyens een unieke samenwerking aan met sociaal-artistiek gezelschap Cie Tartaren. Puttend uit het psychiatrisch verleden van zijn acteurs en uit gesprekken met specialisten
dompelt de regisseur de kijker onder in een surreële wereld, die voor een handvol getormenteerde zielen wel eens een bittere realiteit kan zijn. Op een plek waar communicatie een uitdaging is, opent 'Kopschuif' een debat dat de patiënt, de hulpverlener en de kijker dichter bij elkaar brengt.

  • met nabespreking over de surreële realiteit van een psychische problematiek
  • 'Kopschuif' is een kortfilm  die wordt aangeboden in combinatie met de film ‘Birdman’ in het kader van de Week voor de Geestelijke Gezondheidszorg.  

Credits

script en regie Roel Goyens met Cedric Denayer, Toni Vandenplas, Soetkin Claes, Lieve Matthijs en anderen  DoP Laurens De Geyter editor Bram Rabaey art director Nico Cauwenberghs sound Arnout Colaert met Cedric Denayer, Toni Vandenplas, Soetkin Claes en Lieve Matthijs 
in het kader van Samen Veerkrachtig in samenwerking met Cinema ZED, veerkrachtige Leuvense buurten en Fonk vzw.

www.tartaren.be