Johnyboy

Elena Peeters
di 13/10/2020 - 13:30
Geannuleerd
di 13/10/2020 - 20:00
Theater
Overdag, Jonge makers
90'

Ticketprijzen

€ 14 - check onze kortingen

Update 25.08

De geplande middagvoorstelling wordt geannuleerd. Deze voorstelling stond hoofdzakelijk gepland voor het secundair onderwijs. Onder de code geel zijn extra-murosactiveiten voor middelbare scholieren evenwel niet toegestaan.

Na haar ontwapenende voorstelling ELENA (2015) brengt Elena Peeters in Johnyboy verslag uit van een roadtrip die je bij de lurven grijpt.

Drie jaar na haar voettocht naar Rome zoekt ze de verbinding opnieuw op, op een iets minder evidente manier. Geen pelgrimstocht dit keer, wel een bezoek aan de zwaarst bewaakte gevangenis van Texas. Daar ontmoette ze drie pennenvrienden: eentje kreeg levenslang en de andere twee de doodstraf.

“Wie heeft het recht om te beslissen over iemand zijn leven?”, vraagt de theatermaakster zich af. “Ik probeer vooral te tonen wat ik gezien heb en breng mijn eigen twijfel in de voorstelling naar voren.”

> programmablad

In de pers

  • “Met haar minutieus gecomponeerd verhaal schetst Peeters een loepzuiver beeld van de Amerikaanse burger en zijn voor Europeanen vaak choquerende visie op de doodstraf. … Het maakt van Johnyboy een meeslepend verteld (en soms zelfs gezongen) relaas over een ontwrichtende trip.” (Focus Knack)

Credits

tekst en spel Elena Peeters coaching Suzanne Grotenhuis dramaturgie Sebastian Müngersdorff en Rosa Vandervost scenografie Berten Vanderbruggen productie SLAK coproductie De Warande, De Nwe Tijd en hetpaleis foto Bart Van der Moeren

www.gewoonslak.be

Bekijk en luister online