Huiskamerconcert: Loverman Trio

James De Graef, Louis Pallemaerts en Simon Bekaert
zo 19/03/2023 - 14:00

Ticketprijzen

  • Gratis, met reservatie
  • Exclusief, max. 40 plaatsen

Loverman is het soloproject van James De Graef, voorheen toetsenist en bassist bij Shht en helft van het elektroduo Partners. Hij mocht al openen op Gent Jazz. Zijn debuutsingle Into the Night was een schot in de roos. Met zijn diepe stem en poëtische teksten gaat James grootheden als Nick Cave en Leonard Cohen achterna. Een unieke artiest om in de gaten te houden.

Voor deze gelegenheid laat hij zich bijstaan door twee getalenteerde jazzmusici.

Louis is de zoon van Dré Pallemaerts, studeert jazzdrums bij Joost Patocka aan Codarts Rotterdam en laat zich inspireren door Brian Blade en Elvin Jones.

Simon Beeckaert studeerde contrabas aan het Conservatorium van Antwerpen en is momenteel actief als muzikant en componist, onder meer bij het jazzkwartet The Groovecats Deluxe. Hij speelde eerder bij onder anderen Tamino, Echo Beatty en Franky fame. Beeckaert componeerde daarnaast muziek voor De Zonnekoning, de danssolo van Samuel Baidoo, de dansvoorstelling Wijtwee, de documentaire Logique Abdi (Bruno Rino Nesin) en de audiodocumentaire De Kroonlaan. Sinds juli 2022 is Beeckaert te zien in ONE SONG - Histoire(s) du Théâtre IV, een voorstelling van Miet Warlop & NTGent die in première ging op Festival d’Avignon.

Credits

met James De Graef (piano), Simon Beeckaert (contrabas) en Louis Pallemaerts (drums)