Henry

Peter De Graef
wo 14/12/2022 - 20:00

Ticketprijzen

€ 18

check onze kortingen

Opgelet: locatiewijziging

Om productionele redenen hebben we gekozen voor een nieuwe locatie, nl. 30CC/Minnepoort (i.p.v. 30CC/Schouwburg).

Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht en ontvangen deze week (een) nieuw ticket(s).

-------

!! Er wordt af en toe gerookt op het podium tijdens de voorstelling.

“Mijn hart heeft zich gevuld met vreugde, mijn blijdschap wordt alom weerkaatst, ‘k heb lang gedacht dat ik niet deugde, maar ’t kwam dan toch goed op het laatst.“ - uit Henry van Peter De Graef

In een suffig dorp zucht een gefrustreerde man tegen het leven aan. Zijn vrouw heeft hij harteloos lief; zijn assistente begrijpt niets van haar baas. Wankelend tussen ambitie en wanhoop geeft de man toe aan zijn onderdrukte ellende. De afloop is catastrofaal. Ook de dorpsbewoners spelen een rol in dit bizarre avontuur waarin een engel commentaar levert en een groot konijn de sleutelrol speelt.

Op onnavolgbare wijze verweeft Peter De Graef onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen waar de toeschouwer van de ene verrassing in de andere tuimelt. Je vraagt je af waar dit allemaal naartoe gaat, maar op onverwachte momenten schuift alles ingenieus en perfect in elkaar.

Henry omvat de opwinding van het detectiveverhaal, het amusement van de conférence, de ontroering van een oprechte bekentenis en het intellectuele genoegen van de speelse geest. Wat kan theater mooi zijn!

Peter De Graef herwerkte zijn succesvolle monoloog die 25 jaar geleden de Thersitesprijs, of de prijs van de theaterkritiek, van het Nederlands-Vlaamse TheaterFestival in 1997, won en keer op keer voor staande ovaties zorgde. Een pareltje uit de podiumgeschiedenis dat we jullie willen laten (her)ontdekken!

In de pers

  • “Henry is een voorstelling om met open mond en blij gemoed naar te kijken en te luisteren.” (De Standaard)
  • “De monoloog is een stiefkind van het theater. Maar wie Peter de Graef aan het werk ziet, is dat vooroordeel meteen kwijt. De Graef is een fenomeen.” (De Volkskrant)
  • “Peter De Graef is een theatermaker pur sang. Een kunstenaar met een visie en een engagement. Een artiest die iets te vertellen heeft en die er ook wonderwel in slaagt om een ruim publiek, jong en oud, aan het denken te zetten en tegelijkertijd te ontspannen.” (Thersitesprijs 1997)

Credits

tekst, spel en regie Peter De Graef lichtontwerp Arne Lievens techniek Dimitri Joly kostuum en toneelbeeld Huguette D' coproductie Het TheaterFestival Vlaanderen VZW ondersteuning Jimmie Dimmick foto Kurt Van der Elst

Kijk ook eens bij:

Geen Kersentuin

Peter De Graef en Compagnie Cecilia
za 15/04/2023 - 20:00