GLORIOUS BODIES

circushistorie gearchiveerd in het lichaam

Circumstances - Première
za 14/10/2023 - 20:00
zo 15/10/2023 - 18:00
55'
ook voor kinderen vanaf 8 jaar

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) 

check onze kortingen

Opgelet: In onze seizoensbrochure staat deze voorstelling onder het label 'familie'. Dit is een vergissing. GLORIOUS BODIES is geen familievoorstelling


GLORIOUS BODIES
is een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam. Over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus met zes acrobaten tussen de 53 en 67 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus. Circushistorie gearchiveerd in het lichaam.

Ouderdom/veroudering is nog steeds een taboeonderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net zoals topsporters, stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief trainen. Hoe transformeren die meest perfecte lijven? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam? Kan je volledig in harmonie zijn? GLORIOUS BODIES werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering. Iets wat ons allemaal overkomt, nu, op dit moment.

De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. Het doorbreekt clichés rond de oudere generatie. Een impressionante, charmante en humoristische voorstelling die laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is en daar staat duidelijk geen leeftijd op.

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Hij studeerde in 2018 als choreograaf af aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Sindsdien werkt hij als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Zo is hij al enkele jaren actief bij dOFt, fABULEUS, Cie Woest, TeaTime Company en LAP. De komende drie jaar zal hij werken onder PLAN, een ontwikkelingsplatform in Brabant (NL). Hij won de Jacques de Leeuw prijs in 2018 en in 2021 won hij de BNG Bank Dansprijs. Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, voor jong én oud.

Circumstances stond met de vorige voorstelling EXIT in een uitverkochte Schouwburg in het voorjaar 2023. Deze voorstelling werd ook geselecteerd voor Het Theaterfestival.  

Credits

www.circumstances.be

concept, choreografie Piet Van Dycke performers Winfried Deuling, Astrid Schöne, Det Rijven, Thorsten Bohle, Paul Griffioen en Johannes Fischer muziek Kris Auwers installatie Arjan Kruidhof dramaturgie Marie Peeters techniek Casper Van Overschee productieleiding Sam Cunningham productie Circumstances coproductie PLAN, Festival Circolo, DansBrabant, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, PERPLX, Perpodium met dank aan Miramiro, Destelheide en Wybren Wouda met steun van de Vlaamse Overheid en Grensverleggers/deBuren

Bekijk en luister online