Gisela João (PT)

presenteert 'Aurora'

vr 08/10/2021 - 20:00
Muziek, Fado & Flamenco
Jongeren (12+)
80'

Ticketprijzen

€ 24 (rang 1) - € 22 (rang 2)

check onze kortingen

Geniet tot en met 14 oktober van de Vrolijke Vriendenweek : 1 ticket kopen = 2de ticket gratis!

Veel heeft Gisela João niet nodig om haar hele ziel en zaligheid in haar muziek te leggen. Haar warme en diepe stem wendt ze aan volgens de traditie van de fado, maar haar aanpak is hedendaags en energiek. Zo brengt ze niet enkel gevoelige ballades, maar ook vrolijke uptemponummers. Haar ontwapenende charme en gevoel voor humor maken van haar concerten een unieke belevenis.

Met haar titelloze debuutalbum uit 2013 haalde Gisela João snel platina en kreeg ze in haar thuisland de status van een van de toonaangevende fadistas van haar generatie. Drie jaar later volgde het album Nua waarop ze zich als artieste iets meer bloot gaf en met nog meer passie en authenticiteit invulling gaf aan het fadogenre.

Haar sterke live performance bracht haar over de hele wereld, en naar onze Schouwburg komt ze al voor de derde keer! Vol verwachting kijken we dan ook uit naar de livepresentatie van het nieuwe album Aurora. Als een echte artieste blijft Gisela zoeken naar een nieuwe eigen sound en boeiende samenwerkingen. De Amerikaan Michael League van het bijzonder succesvolle Snarky Puppy is dit keer de producer. Hij tekende voor enkele fantastische arrangementen, zowel van traditionele fadonummers als van een nieuw repertoire.In de pers

Auteur en journalist Miguel Esteves Cardoso schreef: “Amália Rodrigues was the great Fado singer of the 20th century. (...) I know and feel, with just the same conviction, Gisela João is the great Fado singer of the 21st century.”

Credits

www.gisela-joao.pt