Gesprek met de regen

Stijn Devillé en Het nieuwstedelijk
di 18/02/2020 - 20:00 Tickets
Theater, Muziek
OPEK
Grote Zaal
105'

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan de slag te gaan als onderzoekster in de nanotechnologie. Ze besluiten voor het leven te
kiezen. Ze laten alles achter en verhuizen naar Azië. Tijdens wandelingen door de moessonregens meent de man zijn dochter op te merken, met haar te kunnen spreken. Hij ziet haar woorden in de regendruppels. Het geeft hem kracht. Hij neemt zijn vrouw mee uit het labo de moesson in.

Na bejubelde politieke stukken zoals Hitler is Dood, de trilogie Hebzucht, Angst, Hoop en recent Groupe Diane gaat Stijn Devillé voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf. Gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-doodervaring met zijn eigen kind.

In de pers

Sara Vertongen en Tom Van Bauwel spelen geweldig en bouwen de spanning knap op tot de ontroerende einddialoog. Een meanderende, maar erg mooie voorstelling.” (**** De Standaard)

Credits

tekst en regie Stijn Devillé met Tom Van Bauwel en Sara Vertongen stem kind Lena Devillé muziek Geert Waegeman en Gerrit Valckenaers video Walter Verdin met steun van de Belgische Tax Shelter coproductie C-mine met steun van de Belgische Tax Shelter

www.nieuwstedelijk.be