Geert Mak – Lectio Chair Lezing 2021 - nieuwe datum

exclusief!

wo 08/12/2021 - 17:00
Uitgesteld
ma 16/05/2022 - 18:00

Ticketprijzen

gratis

Nieuwe datum

De Lectio Chair Lezing van Geert Mak van woensdag 8 december 2021, is verplaatst naar 16 mei 2022, om 18.00 uur.

Ben je er graag bij op 16 mei? Boek dan zelf een nieuw (gratis) ticket bij K.U. Leuven.
-----

De groeten van Jan Six!
Een zeventiende-eeuwse Amsterdammer, verdwaald in nieuwe tijden

Kunstkenner, toneelschrijver, maar ook vooruitstrevend denker en politicus. In het bruisende Amsterdam van de 17e eeuw stond Jan Six bekend als een echte levenskunstenaar. Hij was thuis in de meest vooraanstaande kringen en mocht Vondel en Rembrandt tot zijn vrienden rekenen. Wie kijkt naar het portret dat Rembrandt van hem maakte, herkent meteen dat beeld van de succesvolle man van de wereld. Wie dieper graaft, ontdekt achter het kunstwerk het markante verhaal van een zoekende man, geprikkeld door een snel veranderende wereld.

Voor wie in woelige tijden leeft, zoals die van ons, lijken de notities en dagboeken die Jan Six neerpende bij momenten herkenbaar dichtbij. Bovendien, als “grondlegger van een dynastie aan Jannen”, leest zijn verhaal als het startpunt van een boeiende ontdekkingstocht door de geschiedenis.

Aansluitend volgt een panelgesprek tussen Geert Mak en de Leuvense onderzoekers Violet Soen en Randall Lesaffer, waarin de vele raakpunten én verschillen tussen verleden en heden verder worden uitgelicht. Terzake journalist Kathleen Cools modereert en het jonge ensemble Musica Gloria zorgt voor een streepje mooie muziek.

Credits

een organisatie van KU Leuven en 30CC i.s.m. Leuven Leest