Feest van de Filosofie

za 31/03/2018 - 13:30

Ticketprijzen

dagticket
‪€‬ 17 - ‪€‬ 12 (student en wijsgerig gezelschap Leuven)
€ 9 met Cultuurkaart KU Leuven en STUK-kaart

THEMA:  Verbeelding aan de macht

Het thema van het Feest van de Filosofie verwijst dit jaar naar de slogan die vijftig jaar geleden de muren in Parijs sierde: De verbeelding aan de macht. De gebeurtenissen van mei ’68 stonden in het teken van protesten voor meer inspraak en democratisering. De verbeelding werd in de strijd geworpen tegen allerlei vormen van autoriteit en conservatisme. Hoe is het vandaag met de geest van ’68 gesteld?

PROGRAMMA

  • 30CC/Schouwburg – 13:30 uur: openingslezing door Chantal Mouffe The Affects of Democracy. (Engels gesproken)
  • STUK – vanaf 16:00 uur: lezingen en panelgesprekken met onder meer Alicja Gescinska, Koen Peeters, Rudi Laermans, Joost de Bloois, Jannah Loontjens, en vele anderen.

Je kan ook deelnemen aan een Leuven 50 jaar na 1968-wandeling en voor de kleinsten is er Filosoferen met kinderen.

Om 20:00 uur zetten we de avond in met de audio- en videovoorstelling The Space Between en de docufilm Leuven ’68, ingeleid door Walter Zinzen.

TICKETS

Je koopt geen ticket voor de afzonderlijke activiteiten. Er zijn enkel dagtickets beschikbaar.

Let op: de plaatsen voor de avondvoorstelling en de film zijn beperkt. Een ticket voor het Feest kan 's avonds vanaf 18.30 uur aan het STUK onthaal gratis omgeruild worden voor een ticket voor een van de avondactiviteiten, voor zolang de voorraad strekt

Credits

initiatief Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven)  in samenwerking met 30CC en STUK Kunstencentrum met steun van Uitgeverij Peeters, Cinema ZED, de Maand van de Filosofie en de Vlaamse Overheid

www.feestvandefilosofie.be