FEEST VAN DE FILOSOFIE

Simon Blackburn, Ton Lemaire, Dirk De Wachter, Joke Hermsen, Paul Moyaert e.a.
za 01/04/2017 - 13:30 Tickets
Literatuur
Overdag

Ticketprijzen

€ 17 | € 12 voor studenten en leden Wijsgerig Gezelschap Leuven (alumni HIW)
€ 9 met STUKkaart of Cultuurkaart KU Leuven

THEMA: Rust

Volgens velen wordt onze tijd gekenmerkt door een verlangen naar rust en kalmte. We hebben 24/7 toegang tot het oneindige wereldwijde web. Technologieën stellen ons in staat voortdurend bereikbaar te zijn. Informatie stroomt binnen. Hoe kunnen we stilstaan in de drukte van alledag? Wat is innerlijke rust?

Nadenken over rust vraagt dat we ook stilstaan bij het thema van rusteloosheid. Vaak wordt de rusteloosheid begrepen als een onvermijdelijk bestanddeel van de menselijke conditie. Maar hoe moeten we hier dan mee omgaan?

PROGRAMMA

  • 30CC/Schouwburg - 13;30 uur: openingslezing door Simon Blackburn How philosophy helps
  • STUK - vanaf 16.00 uur: Lezingen, panelgesprekken en workshops met onder meer Ton Lemaire, Joke Hermsen, Dirk De Wachter, Paul Moyaert, Paul Bowman, Geert Peymen en vele anderen.

Je kan ook deelnemen aan een stilte wandeling o.l.v. Toon Vandevelde of aan een filosofisch café.

Om 20.00 uur sluiten we de dag af met de minimalistische en meditatieve pianomuziek van Bruno Sanfilippo of een film met inleiding door rector Rik Torfs.

Credits

initiatief Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven) in samenwerking met 30CC, STUK Kunstencentrum en de provincie Vlaams-Brabant met steun van Uitgeverij Peeters, Cinema ZED en de Maand van de Filosofie

www.feestvandefilosofie.be