Elsewhere #9 - Poppy Ackroyd + Poltrock

wo 16/05/2018

Ticketprijzen

VVK € 12 / Kassa € 14

met KU Leuven Cultuurkaart
VVK € 10 / Kassa € 12

Programma

19.15 uur rondleiding door de kruidtuin in het bijzijn van een ervaren gids. Plaatsen beperkt, dus reserveer tijdig via erfgoedcel@leuven.be

20.30 Poltrock
21.30 Poppy Ackroyd (UK)

David Poltrock (Hooverphonic, De Mens, Triggerfinger, Razen) zal in de loop van 2018 van zich laten horen.
Hij werkte lang aan eigen repertoire dat in de vorm van een trilogie wordt uitgebracht: Mutes, Moods & Machines (Excelsior Recordings).

Op #PIANODAY18 verschijnt deel 1 “Mutes”: verstilde en naakte piano-improvisaties ontdaan van elke vorm van virtuositeit of techniek.  De essentie. 

Aan de basis liggen piano's en synths. Inspiratie vond hij in A Winged Victory for the Sullen, Nils Frahm en de donkere soundscapes van Tim Hecker, gemengd met de krautrock van Can en de elektronica van Soulwax. 

Release data:
29.03.18 – International Piano Day (de 88e dag van het jaar): 'Mutes'. Een verzameling korte en intieme piano-schetsen op de mechanisch gedempte piano.
25.06.18: 'Moods'. Atmosferische en cinematografische soundscapes waarin natuurlijke piano-klanken hand in hand gaan met geprepareerde piano’s, dreigende drones en dichte klanktapijten.
21.09.18: 'Machines'. Zwaar bewerkte en repetitieve piano’s met hypnotiserende electronica.


Poppy Ackroyd (UK)

De Britse Poppy Ackroyd is een klassiek geschoolde pianiste, violiste, producer en componist uit Londen. In Leuven is ze alvast geen onbekende naam meer, want ze stond hier al eerder aan de zijde van pianist Carlos Cipa.

Ze viel op in de neo-klassieke wereld door haar eigen werk 'Escapement' en 'Feathers', maar ook als lid van Hidden Orchestra. Ackroyd speelde al samen met de grootsten binnen het genre zoals Hauschka en Nils Frahm. Dit voorjaar verscheen een nieuw volwaardige album 'Resolve' dat uitkomt op Björk's label One Little Indian Records. Het is de opvolger van mini-album 'Sketches' en haar meest ambitieuze en progressieve werk tot nu toe.  In haar werk combineert ze op virtuoze wijze neo-klassieke piano- en vioolmelodieën met soundscapes, percussiepatronen en tintelende electronica.

Credits

in samenwerking met STUK, Erfgoedcel Leuven en KU Leuven

www.poltrock.be