Elsewhere #8 - Sylvain Chauveau (FR) en Emilie Levienaise-Farrouch (FR)

wo 13/12/2017 - 20:15

Ticketprijzen

€ 10 (VVK) - € 12 (kassa)

Emilie Levienaise-Farrouch

Française Emilie Levienaise- Farrouch studeerde tijdens haar kinderjaren klassieke piano. Als componiste is ze vooral beïnvloed door Mozart, Bach en Beethoven. Op dit moment woont ze in Londen waar ze ook nieuwe artiesten als Björk, Alva Noto en Ryuichi Sakamoto, Andy Stott en Clint Mansell heeft leert kennen. De voorbije jaren schreef ze verschillende bekroonde soundtracks voor (kort)films.

Met haar debuut Like water through the sand in 2015 voegt ze zich toe aan de imposante lijst van artiesten als Max Richter, Jóhann Jóhannsson, Hauschka en Dustin O’Halloran. Op deze plaat staan zowel pianomuziek als strijkkwartetten en elektronica. Het resultaat neigt van kamermuziek naar minimal en is neoklassiek met subtiele nuances.

In de pers

  • "8/10 No one made anything nearly as beautiful as this in 2015." (normanrecords.com)
Sylvain Chauveau

Minimale composities voor akoestische instrumenten, elektronica en zang. Dat is het handelsmerk van de in Brussel residerende Fransman Sylvain Chauveau, die we kennen van zijn vele prachtige platen (uitgebracht op labels als FatCat, Type, Brocoli, …) en samenwerkingsverbanden in On (met Steve Hess), O (met Joël Merah & Stéphane Garin) en Arca (met Joan Cambon).

In augustus 2017 verscheen een nieuw album Post-Everything waarop meer song-based materiaal te horen is. Het is het derde en laatste deel van een trilogie waarin Chauveau het format van de popsong deconstrueert. Ook Chantal Acda werkte mee aan deze nieuwe plaat.

PROGRAMMA

19.00 uur - rondleiding: reservatie via erfgoedcel@leuven.be

20.15 uur - concert


In de pers

  • Chauveau has a peculiarly French knack of locating the seeds of enigma in ostensibly insignificant and incidental details. His music is sparing, unassuming and accordingly effective'. (Julian Cowley, The Wire )
  • "Toe-dipping in the paradigms of rock & pop music while being further removed from genre norms” - (Pitchfork)
  • "Eliminating any sound deemed unnecessary to convey the essential emotion" - (The Washington Post)