Elsewhere #11: Resina + Annelies Monseré

do 25/04/2019 - 20:15
Concert, Klassiek

Ticketprijzen

€ 12 - € 8 met KU Leuven Cultuurkaart

check onze andere kortingen

UiTPAS-actie voor snelle muziekfans! 
In ruil voor 20 UiTPASpunten krijg je 1 gratis ticket, inclusief rondleiding!
Slechts 10 gratis tickets beschikbaar, maximum 1 per pashouder.
Kom naar onze ticketbalie of bel 016 300 900!


Na een succesvolle tiende editie in Stelplaats keert 'Elsewhere' terug naar minder recent erfgoed: locatie is het voormalige universitair instituut voor bacteriologie (1899) dat in 2016 omgedoopt werd tot ‘BAC Atelier’, een creatieve werkplaats voor studenten en kunstenaars zoals Gijs Van Vaerenbergh. De belle époque-architectuur van BAC Atelier is het toneel voor een elektroakoestische double bill met de Poolse cellist Resina en de Belgische elektronica-vocalist Annelies Monséré.

Resina is het soloproject van de in Warschau wonende cellist, componist en improvisator Karolina Rec. In haar meeslepende performances tast ze een zo breed mogelijk klankpalet af met haar instrument, van fragiel en stil tot dense sonische wolken opgebouwd met loops, effecten en stemmen. In 2018 bracht ze haar tweede album Traces uit en werd ze geselecteerd voor het internationale netwerk SHAPE.

De support wordt verzorgd door fluisteraar, pianist en elektronica-kosmonaut Annelies Monseré, sinds 2000 vaste leverancier van introverte composities die gekenmerkt worden door eenvoudige structuren en terugkerende melodieën. Haar spaarzame en onaardse stijl kwam tot een voorlopig hoogtepunt in haar nieuwe album, Happiness is within sight, dat vorig jaar verscheen bij Stroom.

Klinkt als: Grouper, Hannah Epperson, Rauelsson

BAC atelier

Het Instituut voor Bacteriologie (1899) was ooit een kweekvijver van bacteriën. In deze eerste spin-off van KU Leuven werden liters geneeskrachtig serum gebrouwen en baanbrekende vaccins ontwikkeld.

Sinds 2016 is het voormalige Instituut een culturele broedplaats voor artistiek talent. In het BAC Atelier biedt KU Leuven studenten en personeelsleden ruimte voor experiment. Want zowel kunstenaars als wetenschappers zoeken constant nieuwe invalshoeken om onze wereld te vatten en te verklaren. Het architecten- en kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh is er artist in residence.

Op 24 en 25.04.2019 heropent het BAC Atelier na renovatiewerken. Academisch erfgoed krijgt een tweede adem. Ook 'Elsewhere' blaast dit beschermd monument graag nieuw leven in.

Meer informatie over BAC Atelier: www.kuleuven.be/cultuur/kunstwetenschap/bac-atelier


Rondleiding om 19:00. Gratis met concertticket, reserveren verplicht via: erfgoedcel@leuven.be

19.00 - rondleiding
20.00 - deuren
20.15 - Annelies Monseré
21.00 - Resina

Credits

in samenwerking met KU Leuven Dienst Cultuur, Erfgoedcel Stad Leuven en STUK