Dumesny, le haute-contre de Lully

Reinoud Van Mechelen (tenor) en A nocte temporis
wo 20/11/2019 - 20:00
Muziek, Klassiek

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2)

check onze  kortingen

Tenor Reinoud Van Mechelen en zijn barokensemble A nocte temporis selecteerden de mooiste aria’s en instrumentale muziek van Jean-Baptiste Lully en tijdgenoten. Rode draad is de haute-contre, een zeldzaam type hoge tenorstem. In het Frankrijk van de 17de en 18de eeuw kregen deze stemmen de hoofdrollen in de opera.

Zo ook Louis Gaulard Dumesny, die als kok werkte tot Lully hem hoorde zingen en danig onder de indruk was van zijn stem. Hij stond voor het eerst op het podium in 1677 en kreeg vervolgens alle hoofdrollen in Lully’s opera’s.

Met aria’s en instrumentale intermezzi uit Franse barokopera’s van Jean-Baptiste Lully, Marin Marais, Pascal Collasse, Henry Desmarest en Marc-Antoine Charpentier.

programmaboekje

Ook deze productie werd gerealiseerd met projectsubsidies.
Deel je onze bezorgdheid over de drastische besparingen? Teken dan de petitie ‘Investeer meer in kunst, niet minder’.

In de pers

  • Toptenor Reinoud Van Mechelen (32): van de Leuvense stadsschouwburg naar het kasteel van Versailles... - Het laatste nieuws

Credits

met Reinoud Van Mechelen (haute-contre en artistieke leiding) ensemble A nocte temporis coproductie Centre de Musique Baroque de Versailles - AMUZ - a nocte temporis - Alpha Classics
De partituur werd ge-editeerd door Centre de musique baroque de Versailles.

Bekijk en luister online