Duet for two string trios

geannuleerd

Claire Croizé / ECCE & Goeyvaerts Strijktrio
di 28/03/2023 - 20:30
Geannuleerd
Eenvoudig Nederlands
50'

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Voorstelling geannuleerd

Helaas moeten we de voorstelling annuleren, omdat een van de dansers een stevige blessure heeft opgelopen.Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Locatiewijziging
Door verbouwingswerken in STUK gaat voorstelling door in Manhattan ipv STUK.
Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

----

Hoe vertaal je de intensiteit, complexiteit en lichamelijkheid van een muziekstuk naar dans? Kun je de bewegingen van de muziek in het lichaam herkennen? Voor haar nieuwe creatie Duet for two string trios werkt Claire Croizé samen met het Goeyvaerts Strijktrio en gaan ze op zoek naar antwoorden op die vragen aan de hand van twee strijktrio's van de hedendaagse componist Charles Wuorinen.

Het eerste stuk werd gemaakt in 1968 en het tweede, dat is opgedragen aan het Goeyvaerts Strijktrio, in 2017. Die halve eeuw is voelbaar in het grote contrast tussen de twee: waar het eerste stuk barst van de expressieve energie, wordt het tweede gekenmerkt door terughoudendheid en rustige lyriek.

Dansers Emmi Väisänen en Jason Respilieux bieden met hun lichaam een tegenwicht tegen die auditieve aanval. Muziek en dans draaien rond elkaar in een spel dat net zo dynamisch en veranderlijk is als de strijktrio's zelf: nooit een één-op-éénvertaling, altijd een dialoog.

Geïnspireerd door de muzikale invloeden van rond de eeuwwisseling van Wuorinen en de verzen van Pavese en Rilke, vertelt Duet for two string trios een verhaal dat net zo intens en ontwrichtend is als de tijd waarin we nu leven.

In 1970 werd Charles Wuorinen de jongste componist die de Pulitzer Prize won en in 2014 werd hij wereldbefaamd met zijn operabewerking van Brokeback Mountain, Annie Proulx’ beroemde libretto. Hij stierf in het voorjaar van 2020 en daarmee is deze voorstelling een eerbetoon aan zijn leven en werk.

Een samenwerking van STUK en 30CC.

Credits

www.ec-ce.be

choreografie Claire Croizé gecreëerd met en gedanst door Emmi Väisänen & Jason Respilieux muziek First String Trio (1968) & Second String Trio (2017) van Charles Wuorinen muzikale uitvoering Goeyvaerts Strijktrio (viola: Kris Matthynssens; cello: Pieter Stas; viool: Fedra Coppens) lichtontwerp Hans Meijer kostuumontwerp Anne-Catherine Kunz kostuum assistent Chiara Mazzarolo dramaturgie Etienne Guilloteau productie ECCE administratie Anne Crevits communicatie Julie De Meester tourmanager Séverine Windels coproductie Concertgebouw Brugge, STUK (Leuven), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), CC Strombeek / Residentie wpZimmer met dank aan Gregoire Vigneron van Tokowo-Reliure, Frans Stas, Working Space Wild Gallery / Isabella Soupart met de steun van Vlaamse overheid foto Koen Broos