Dikke Freddy

Erik Vlaminck
wo 20/11/2019 - 20:00
Literatuur
75'

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Dakloze Frederik De Meester, alias Dikke Freddy, fulmineert en reclameert al meer dan twintig jaar over de wantoestanden die hem en zijn lotgenoten treffen in hun dagelijks geploeter. In doorgaans humoristische, maar vooral trefzekere brieven kaart hij armoede en ongelijkheid aan bij het OCMW, reisbureaus, de koning der Belgen, de burgemeester der Antwerpenaren en zowat alle ministeries, van Welzijn tot Tewerkstelling en van Volksgezondheid tot Huisvesting.

Behoud de Begeerte stuurt hem nu op tournee om zijn mening en wederwaardigheden uit te dragen, en hem ten minste voor die tijd een dak boven het hoofd te bieden.

De pen van Dikke Freddy wordt vastgehouden door roman- en theaterauteur Erik Vlaminck. Hij kent de wereld van Dikke Freddy uit een vorig leven als projectleider in de psychiatrie en de thuislozenzorg. Sporen daarvan zijn in al Vlamincks boeken en theaterwerk terug te vinden, maar de 'Brieven van Dikke Freddy' zijn wel het meest tastbare gevolg van een confrontatie met mensen die het in het leven niet op een presenteerblaadje kregen. Vlaminck is bekend van zijn succesrijke
romans 'Suikerspin' (2008) en 'Brandlucht' (2011) en zijn theaterwerk met Tutti Fratelli, Olympique Dramatique en Laika.

In de pers

interview met Jos Geysels  

Credits

van en met Erik Vlaminck productie Behoud de Begeerte

www.begeerte.be