DeVespers 2

Vespro della Beata Vergine

Currende Consort
zo 08/05/2022 - 15:00

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Kom tot rust bij Frans-Vlaamse polyfone pareltjes uit de vespertraditie. De sfeervolle kerk van de Abdij van Park vormt het kader voor DeVespers, de concertreeks die op zondagnamiddag eeuwenoude muziek bestemd voor de kerkdienst laat weerklinken.

Aansluitend bij het polyfoniefestival Passie van de Stemmen kiest Currende Consort voor vespergezangen van Orlandus Lassus, aangevuld met een selectie Mariahymnen gecomponeerd door polyfonisten uit alle generaties van de 15de en 16de eeuw. Deze eeuwenoude gezangen evoceren de rust en intensiteit van een vesperdienst tijdens de renaissance.

Extra

Ter gelegenheid van Passie van de Stemmen brengt Luc Rombouts, titularis van de Vredesbeiaard, een programma met beiaardbewerkingen van muziek uit de 16de en 17de eeuw. De klokken zullen weerklinken over de abdijsite vanaf 16.00 uur, aansluitend op het concert van Currende. Vanuit de abtstuin kan je in alle rust genieten van dit beiaardconcert.

[geen inleiding]

Passie van de Stemmen

Leuven en polyfonie zijn sinds jaar en dag met elkaar verbonden. De muziek die ten tijde van de Vlaamse primitieven in de stad te horen was, weerklinkt vandaag opnieuw in harmonie met de architectuur van de Abdijkerk van Park in Heverlee.

Passie van de Stemmen brengt schitterende muziek uit de Lage Landen en polyfone meesterwerken gecomponeerd voor Rome, Napels, Londen en Wenen.Credits

www.currende.be

artistieke leiding Erik Van Nevel foto Eddy Coppens