De Wegbereider - GEANNULEERD

De Wegbereider - GEANNULEERD

een muzikaal hoorspel

Vocaal Ensemble Florilegium
zo 01/05/2022 - 16:00
Geannuleerd
Muziek, Klassiek

Ticketprijzen

VVK: € 12,50
KASSA: € 15

Om productionele redenen stelt Florilegium dit concert uit naar 23 oktober 2022. Tickethouders ontvangen alle informatie over de terugbetaling van hun ticket. Voor informatie en ticketverkoop voor de nieuwe datum kan je terecht op www.florilegium.be.

-------

Josquin Desprez wordt wel de grootste componist voor Bach genoemd maar is minder bekend bij het grote publiek. Wie was hij en wat maakte zijn muziek zo bijzonder? In wat voor een tijd leefde hij en hoe pasten hij en zijn muziek daarin? 

In dit muzikale hoorspel treffen we Josquin rond 1480 in Milaan, aan het hof van kardinaal Sforza. De levendige dialogen met zijn zangers en beroemde tijdgenoten als Leonardo Da Vinci omkaderen, versterken en verhelderen zijn ongekend knappe en eigenzinnige muziek.    Passie van de Stemmen

    Leuven en polyfonie zijn sinds jaar en dag met elkaar verbonden. De muziek die ten tijde van de Vlaamse primitieven in de stad te horen was, weerklinkt vandaag opnieuw in harmonie met de architectuur van de Abdijkerk van Park in Heverlee.

    Passie van de Stemmen brengt schitterende muziek uit de Lage Landen en polyfone meesterwerken gecomponeerd voor Rome, Napels, Londen en Wenen.

    Credits

    dirigent Mark Thijs regie Koen Monserez