De Stadsboerin

De Stadsboerin

Lady Angelina
zo 19/06/2022 - 11:00
€ 5
zo 19/06/2022 - 15:30
€ 5
Theater, Muziek, Familie
't Silsomhof
Hoeveslagerij en Kijk-Doe-Speelboerderij
60'
4 tot 8 jaar
€ 5

Ticketprijzen

Lady Angelina leeft als een echte boerin, alleen doet ze dat in de stad. Ze heeft haar vroegere circusleven met bijhorende woonwagen ingeruild voor de grote stad! Maar ook daar blijft ze dus boerin. Want zeg nu zelf, ken jij veel mensen in de stad die een varkentje adopteren ? En ken jij veel groenteboeren die op hun dak een moestuin hebben? Lady Angelina maalt er niet om en tuiniert onverstoorbaar verder, intussen vogeltjes lokkend met haar fluitjes. Zodra ze haar zingende zaag ontplooit, zijn we vertrokken voor een grasgroene trip!

In een aaneenschakeling van vertelsels en liedjes bewijst Lady Angelina dat er zowel in de stad als op het platteland mogelijkheid is om creatief te zijn rond natuur, dieren en planten. Een heerlijke muzikale voorstelling vol leuke groenteliedjes en zotte instrumenten. En wie weet lust je na afloop wel spruitjes?!

REGIO OO(G)ST?

Een twintigtal cultuur- en gemeenschapscentra uit het oostelijke deel van de provincie bundelen de komende drie jaar de krachten in een gezamenlijk project REGIO OO(g)ST Boeren . Met dit initiatief vragen zij meer aandacht voor het belang van de boerenstiel en de agrosector. Op het programma staan onder meer theater, film, lezingen en een fotowedstrijd.

Via cultuur willen zij een ode brengen aan de landbouwer. Voor de harde werkers die met hun noeste arbeid zorgen dat er mooie en lekkere dingen op ieders tafel terechtkomen. Boeren en boerinnen hebben het de voorbije jaren immers niet makkelijk. Vandaar de oproep voor meer respect voor de mens achter ieders voedsel. Onze boeren verdienen dat, voor alles wat ze doen, dag in dag uit.

Leuk om weten:

Er speelt ook een voorstelling Boeren met Katrien Pierlet, Gert Jochems en Hans Van Cauwen­berghe op het 't Silsomhof. 


Kijk ook eens bij:

Boerenpsalm

Martha Balthazar, Barbara T’Jonck,Mats Vandroogenbroeck en Jana De Kockere
za 27/08/2022 - 17:00
za 27/08/2022 - 20:00