De Bond is van ons

buitenspeeldag

wo 19/04/2023 - 12:00 - 16:00
Gratis
30CC/Schouwburg
op de stoep voor de schouwburg
4 uur
vanaf 3 jaar
gratis

Ticketprijzen

 • gratis
 • drankjes en pannenkoeken te koop in de foyer aan democratische prijzen
  € 3 voor 2 pannenkoeken (zolang de voorraad strekt)

Op 19 april 2023 is het in heel Vlaanderen en Brussel Buitenspeeldag. Dit jaar doet de stad Leuven haar dubbele bekroning als kindvriendelijke stad alle eer aan door groots uit te pakken met een heus kinderfestival!

Van 12.00 uur tot 16.00 uur is de Bondgenotenlaan verkeersvrij. Bussen, auto’s, moto’s en snelle fietsen ruimen baan voor tweewielers, buggy’s, skeelers, skateboards en blote knietjes. 30CC tovert de straat en stoep ter hoogte van de Schouwburg om tot een creatieve speelplek voor het piepjonge publiek met prikkelende activiteiten en workshops.

Wie van al dat spelen honger krijgt, is welkom in de prachtige foyer om er te smullen van een pannenkoek (of twee).

De activiteiten zijn gratis, de pannenkoeken en drankjes democratisch geprijsd.

Programma aan de Schouwburg

 • Wolf-Pack (2 – 6 jaar)
  Restvorm (NL)

Wolf-Pack is een hoorspel en interactief kunstwerk in één. Het Nederlandse Restvorm vertelt een nieuwe versie van het aloude verhaal van de broers Romulus en Remus. De hoofdrol is weggelegd voor een gerecycleerde wolf die symbool staat voor de maakbare natuur. De nevenrollen worden glansrijk vertolkt door de peuters en kleuters die zelf aan de slag gaan met kleine drankkartonnetjes onder de grote afvalwolf. Voor durvers met een groen hartje! © Restvorm

 • Les fabuleux aventures de Marquis De Quevilly (tot 5 jaar)
  De Machienerie

Deze even kleine als prachtige zweefmolen met vier unieke vliegmachines voor piepjonge vliegeniers is gebaseerd op de eerste modellen van de luchtvaarpioniers.

Eén van die pioniers was Marquis De Quevilly. De man was er rotsvast van overtuigd dat zijn manier van vliegen zou werken en spendeerde zijn volledige fortuin aan het bouwen van verschillende machines. Helaas kwam hij er nooit mee van de grond.

Dankzij deze charmante zweefmolen van De Machienerie wordt zijn droom alsnog werkelijkheid.

 • De Sterke Man (tot 6 jaar)
  Cirq

Ongetemd en bruut, zo is de Sterke Man van Cirq! Slechts af en toe laat die zotte bende Sterke Man uit, maar nooit zonder toezicht van de Zwakke Vrouw.

Veilig in een kooi werkt Sterke Man zijn trainingsschema af. Maar soms mag hij even los om een lange rij karretjes met joelende kinderen voort te trekken of peuters als pluimgewichtjes de lucht in te tillen.

Het volledige programma van De Bond is van ons vind je op www.leuven.be/bondisvanons

Credits

Samen met Kabaal Leuven