De bittere tranen van Petra Von Kant

De bittere tranen van Petra Von Kant

Been
Theater
Nieuw talent
30CC/Schouwburg
ongenummerde plaatsen op het podium
90'

Ticketprijzen

€16 

check onze kortingen

Ik geloof dat de mens zo gemaakt is dat hij de ander nodig heeft, alleen zijn ze de gebruiksaanwijzing vergeten.

De succesvolle modeontwerpster Petra von Kant is pas gescheiden van haar man Frank wanneer ze via haar vriendin Sidonie de jonge Karin leert kennen. Ze raakt meteen in de ban van deze nieuwe, intrigerende verschijning en zet haar zinnen op een leven samen.

In dit internationaal gelauwerde toneelstuk van het Duitse enfant terrible Rainer Werner Fassbinder zien we zes blitse vrouwen in een hedendaags appartement. Ze leggen elkaar het vuur aan de schenen en blussen zichzelf met gin-tonics en bittere tranen. Het heeft iets weg van een soap. Maar onder het lichte melodrama houden zich scherpe vragen schuil over macht, afhankelijkheid en kwetsbaarheid.

Been is het nieuwe toneelgezelschap van Matthias Van de brul. Samen met Johan Knuts, Leen De Veirman en Charlotte Wellens toerde hij de voorbije seizoenen met Platonov van Tsjechov. Nu smijt deze bijzondere spelersploeg zich op één van de meest iconische melodrama’s van de twintigste eeuw. Vanuit een liefde voor sterk tekstmateriaal zoeken ze naar een eigen, intense theatraliteit. Met de speler als motor en voor een breed publiek.

Credits

tekst Rainer Werner Fassbinder vertaling Ludo Busschots spel Leen De Veirman, Johan Knuts, Matthias Van de brul en Charlotte Wellens muziek Kato Van Ermen scenografie en techniek Ron Van Eycke productie Been coproductie De Nwe Tijd en Het nieuwstedelijk met de steun van de Vlaamse Overheid met dank aan auteursbureau ALMO foto Lukas Stevens