Dag & Nacht Koers!

Koers zoals je het nooit hoorde

Michel Wuyts
wo 15/09/2021 - 20:00
Show & Musical
1u40' (zonder pauze)

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2) - € 13 (rang 3)
check onze kortingen

Al zo’n dertig jaar is wielerman Michel Wuyts dé stem van de koers bij ons. Zijn timbre en taalgevoel maken hem uniek. Niet enkel het tv-hokje is zijn biotoop, hij trekt regelmatig naar de theaters en cultuurcentra met verhalen van voor en achter de camera.

Wuyts observeert en analyseert. Eens journalist, altijd journalist. Hij praat vanuit de buik van het peloton en kneedt koers tot zijn eigen verhaal. Spits en verrassend.

Dag & Nacht Koers! is een voorstelling voor grote en kleine wielerfreaks, en voor wie van intense verhalen en warme liedjes houdt. Michel trekt op met Geert Vandenbon, rustbrenger én gangmaker. Gewapend met stem en gitaar versterken zijn liedjes Michels woorden. Ze inspireren en laten dromen. Koers zoals je het nooit hoorde …

Dag & Nacht Koers! heeft twee gezichten.
Op klaarlichte dag zoeft het peloton voorbij. Atleten op hun toppunt. Camera’s draaien, spanning stijgt, de sprint is bloedstollend.
Als het circus halt houdt en de avond valt, worden atleten mensen. Vlees en bloed. Karakters, met ambities en dromen, met blessures en twijfels. Wit en zwart. Laagje na laagje deelt Michel hun ziel met de toeschouwer. En hun verhalen.
Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt. Wie de karakters zijn, ontdek je gaandeweg …

Opgelet: de voorwaarden voor deze voorstelling zijn gewijzigd. Om deze avond bij te wonen, moet iedereen ouder dan 12 jaar beschikken over een Covid Safe Ticket. Tickethouders ontvingen een persoonlijk bericht.
Lees alles over de veiligheidsregels op de Veilig genieten pagina.

Extra

Op zondag 19 september organiseert de stad Leuven een familiedag rond het WK Wielrennen. De binnenstad zal autovrij zijn en je kan genieten van allerlei (culturele) fietsactiviteiten.
>>>>> CHECK onze activiteiten tijdens de WK Familiezondag <<<<<

Extra 2

Na afloop van de voorstelling kan je in de gang aan de foyer ook het kunstwerk 11,3 times cycled around the world van Eline Cornelissen bewonderen.

"Gedurende de periode 1973 tot 2015 heeft mijn grootvader Camille Cornelissen zijn fietsgegevens en de bijhorende weersinformatie genoteerd in agenda’s.
Deze big data verzameling heb ik gevisualiseerd in een installatie met voor elk van de 5.894 ritten een handgesneden stokje, waarbij de lengte afhangt van de afgelegde kilometers.
Vervolgens werden de stokjes geverfd volgens weertype. Tenslotte symboliseren gekleurde parels de aankoop van een nieuwe fiets, fietspech of een ongeval."

Credits

in het kader van WK Wielrennen