Côté Jardin #3

wo 24/04/2019 - 13:30
tussen 13.30 en 17.30 uur
4+
Dit evenement is gratis

Voor de derde editie van 'Côté Jardin' verhuizen we naar hartje lente waar we, in samenwerking met kinderwerking Fabota, een programma in elkaar steken voor families. Maak je op voor knotsgek theater, vuile handen in de moestuin en lekkers in de buitenbar.

Programma

 • 13.30 uur: FabotàstiX – openingsconcert (gratis)
  De percussiegroep van Fabota brengt dit natuurfeest op gang met een knaller van jewelste!
 • 13.30-14.30 uur + 15.00- 16.00 uur + 16.30-17.30 uur: Workshop kaars maken (€ 1 per kaars)
  Ontmoet Staf Kamers, de stadsimker. Hij vertelt je alles over de bloemetjes en de bijtjes. Kom ook een kaars maken van bijenwas 
 • elk half uur: Workshop insectenhotel (ter plaatste inschrijven verplicht - € 5)
  De vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud maken samen met jou een insectenhotel waar de insecten in jouw tuin of terras het hele jaar door plezier van kunnen hebben.
 • 15.00 uur: Buurman in de natuur – Plan D (5+ - duur: 55')
  € 7  - koop op voorhand je  tickets om zeker te zijn van een plaatsje

  Een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur.
  De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Samen creëren ze een wereld vol met mooie gewassen. En natuurlijk een boom om eens lekker in te klimmen, of een tak om aan te slingeren! De buurmannen zijn helemaal zelfvoorzienend. Ze kweken niet alleen hun eigen eten, ze recyclen ook alles wat los en vastzit. Tijdens deze duurzame voorstelling wekken ze zelf energie op en hebben hiervoor de hulp van het publiek nodig! Je helpt stroom opwekken, water spuiten en wind- en donderslagen maken.
 • Doorlopend & gratis vanaf 13.30 uur

  • Een blik soep op de toekomst
  De Gezusters Hirngespinst zijn weer van de partij, dit keer vormen ze samen met OOGST “HIRNGESPOOGST”.
  Ze maken samen met jou soep aan een vuur en tijdens het drinken van de soep uit een blik, filosoferen ze over (het repareren van) je toekomst. Na het uitwassen van het blik wordt die weer gevuld met dromen en wensen voor jouw toekomst. We blikken het blik in tot een tijdscapsule die je mag openen als je 18 bent. (Of 30 of 60 of …).

  • Tuinparcours Fabota
  Kom de moestuin van Fabota ontdekken en plant de eerste lentezaadjes, maak je eigen zaadbommen en graskoppen.

  • Pop-up bib
  De bibliotheekcollega's brengen voor de gelegenheid hun kinderafdeling onder in de boomhut op het binnenplein van Fabota. Geheel in het thema brengen ze boeken mee waar natuurhelden centraal staan waaruit zal voorgelezen worden.

  • Workshop bamboe bouwen (6+)
  Cirkus in Beweging organiseert een workshop bamboe bouwen. Je zit met een constructie in je hoofd maar je weet niet hoe? Kom langs en probeer alles uit met bamboe. Een stok in de ene hand, een rekker in de andere. Dan ben je helemaal klaar om het landschap te veranderen!

  • Doe-tafels met klei/natuurlijke materialen/wilde bloemen
  De medewerkers van Fabota introduceren je in de wereld van duurzame materialen en wat je hiermee allemaal kan maken.

  • VELOKadee
  VELOKadee is het nieuwe kinderfietsabonnement van Velo waarmee je de fiets van je kind kan inruilen wanneer het vorige exemplaar te klein wordt. De medewerkers van Velo geven een workshop “pimp je fiets”. Kom dus zeker met je fiets naar Côté Jardin.

  • Geefmarkt speelgoed
  Geef je oude - maar nog in goede staat - speelgoed een tweede leven door het aan een ander te geven. Breng je speelgoed mee en leg het op onze weggeeftafel.

  • Fabota buitenbar
  Trakteer jezelf op lekkere hapjes en zelfgemaakte sapjes van de Volxkeuken.


We vragen je met aandrang om te letten op de vermelde minimumleeftijd. Daarmee willen we de kinderen, de ouders en de spelers een aangename voorstelling bezorgen. Jongere kinderen dienen dus nog even geduld te oefenen.

Credits

Buurman in de natuur:

concept/choreografie Andreas Denk dans Andreas Denk en Ilija Surla regie Ton Offerman muziek Marit Thus decorbouw en lichtontwerp Pink Steenvoorden/Einstein design
www.plan-d.nl

Een blik soep op de toekomst:

concept en uitwerking de gezusters Hirngespinst // Hanne Struyf, Sofie Joan Wouters en OOGST // Jolan Moonen en Charlotte D’ Haese ontwerp en bouw installatie Aidan Radier/Gekkewerk en Jolan Moonen
www.dewereldrepareren.be

FabotàstiX 
productie Buurtwerk ’t Lampeke onder leiding van Jo Zanders
fabota.lampeke.be