Caprice Espagnol

Frascati Symphonic en Stephanie Huang (cello) o.l.v. Kris Stroobants
wo 27/10/2021 - 20:00
Muziek, Klassiek
Gastvoorstelling

Ticketprijzen

  • € 20,00 (rang 1) - € 17,50 (rang 2) - € 15,00 (rang 3) - € 12,50 (rang 4)
  • -26 jaar: € 17,50 (rang 1) - € 15,00 (rang 2) - € 12,50 (rang 3) - € 10,00 (rang 4)

Frascati Symphonic brengt met Caprice Espagnol een gevarieerd, energiek programma. Het gelijknamige werk van de Russische componist Rimsky-Korsakov zet met zijn op Spaanse volksmelodieën geïnspireerde 5-delige orkestsuite meteen de toon.

Het intieme Pavane pour une infante defunte van Maurice Ravel vormt een interessant contrast met het eerste werk. Ravel liet zich voor zijn Pavane inspireren door de dood van een Spaanse prinses. Hoewel de componist zelf het niet zijn grootste werk vond, werd het toch immens populair.

Naast de kerntaak van Frascati om jonge muzikanten ervaring te laten opdoen in een symfonie orkest, brengt zij ook nieuwe muziek van Belgische componisten in haar programma. Voor dit concert kozen we voor de, in Dilbeek niet onbekende, componist Marcel De Jonghe met zijn Obstinato 3.

In de keuze van solisten van de solisten werkt Frascati nauw samen met de Muziekkapel Koningin Elisabeth. De solist van de avond is celliste Stephanie Huang die het Concerto in re van Joseph Haydn op meesterlijke wijze zal vertolken. Zij is een van de kandidaten voor het concours voor cello in 2022.

Het concert eindigen we met twee uitbundige werken van George Bizet.

Programma
Caprice Espagnol - N. Rimsky-Korsakov
Pavane pour une infante defunte - M. Ravel
Obstinato 3 M. - De Jonghe
Concerto voor cello in re - J. Haydn
Carmen, entre act IV - G. Bizet
Farandole - G. Bizet