Café Masereel on tour

Amateurama 2.0

Masereelfonds
zo 06/09/2020 - 20:00
Geannuleerd
Literatuur

Ticketprijzen

€ 5 - reservatie verplicht!

of bestel via de 30CC ticketlijn

Na de succesvolle virtuele reeks ‘Café Masereel ‘in mei en juni is het nu tijd voor een tournee met fysieke cafés. ‘Café Masereel on tour’ wordt een bruisende kruisbestuiving tussen een ervaringsdeskundige en een politicus/politica en/of deskundige. Samen denken ze na over hoe deze verdeelde wereld beter kan worden na corona.

Het interactieve format biedt de deelnemers de mogelijkheid om bij te dragen tot het ‘BeterNaCorona’-debat. Na een muzikale intro volgt een gesprek tussen de gastsprekers en de moderator. Daarna is er ruimte voor vragen uit het publiek én een afsluitmoment waarbij de concrete, hoopvolle ideeën die aan bod komen tijdens het gesprek, gebald voorgesteld worden aan de groep. Al deze ‘BeterNaCorona’-dromen worden vervolgens gebundeld.

Een vitaal middenveld en een economie op mensenmaat.
Alvast twee noodzakelijke ingrediënten voor een betere wereld na corona.

De ontreddering van onze economie is groot ten gevolge van corona.

Wordt het niet hoog tijd om na te denken over een hervorming van onze arbeidsmarkt ? Krijgen we een doorbraak van de sociale economie, een economie op mensenmaat?

We gaan hierover in gesprek met Magda Peeters (MAAKbar), Marijke Persoone (vakbondsverleden en HBH activiste) en Geert Van Hootegem (KULeuven/HIVA). Ciska Hoet leidt het gesprek in goede banen.

Piano artiest Johen Golsteyn zorgt voor een muzikale break.

Credits

Dit optreden kadert in ‘Amateurama 2.0’. Met dit traject wil 30CC zijn nauwe band met de amateurverenigingen benadrukken. 30CC geeft hen enerzijds meer zichtbaarheid door hen te linken aan de eigen werking en zorgt anderzijds voor empowerment door het organiseren van masterclasses.

Mede-organisator: Masereelfonds