Boekstart-dag

30CC en De Bib Leuven
za 18/05/2024 - 10:00
Gratis, Eenvoudig Nederlands
doorlopend tot 13.00 uur
0 - 4 jaar (oudere broertjes en zusjes welkom)
Dit evenement is gratis

Op Boekstart-dag vallen de allerjongsten met hun babyroze billen in de boeken! Een spetterend boekenfeest strijkt neer in de bib, met op het programma: gezellige voorleesmomenten, dromerige workshops, spel, muziek en voorstellingen op minimaat.

Iedereen feest gratis mee, maar voor sommige sessies is inschrijven nodig. Dat kan op zaterdag 18 mei de hele dag door aan de jeugdbalie in de bib. Kom op tijd als je zeker wil zijn van een plekje.

Programma

 • doorlopend van 10.00 – 13.00 uur (alle leeftijden)

>>> Kinderboerderij met boekjes en grime - Farm On Wheels (binnenplaats)
Omdat je in en kleine flat geen kippen kan houden. Omdat een paard in de gang wel een leuk liedje is, maar niet praktisch. Daarom komt Farm On Wheels naar je toe met een mobiele kinderboerderij vol aaibare vrienden. Er is een aangepaste leeshoek met dierenboekjes. En als jijzelf graag poezenstreepjes, koeienvlekken of vlinders op je snoet hebt, dan ben je bij de grimeur van Farm on Wheels in opperbeste pootjes.

>>> Blotevoetenpad - Woodkid (kinderbib)
Niks leuker én gezonder dan je voeten eens lekker te laten masseren door het blotevoetenpad van Woodkid. Doe je ogen toe en waan je achtereenvolgens op het strand, in het bos, op de weide of zelfs bovenop een (uitgedoofde) vulkaan. En dat allemaal in de bib! Geschikt voor kleine, middelgrote en zelfs reuzenvoeten, zolang ze maar fris gewassen zijn.

>>> Klik met een boek - WieBa Photography (salon)
Boekstart-dag is een feest om nooit meer te vergeten. Al helemaal niet na een bezoekje aan de Photobooth waar een professionele fotograaf jouw mooiste herinnering vastlegt op de gevoelige plaat.

>>> (Voor)leestipi’s  (kinderbib)
Baby's en boeken? Natuurlijk! Kindjes die van bij de geboorte met verhaaltjes, liedjes en versjes worden verwend, leren sneller nieuwe woorden en zinnen, raken vertrouwd met boekentaal en kunnen later sneller zelf lezen. En natuurlijk is samen in boekjes kijken ook goed voor levenslange herinneringen aan knusse momenten!
Kruip met je kindje in één van onze (voor)leestipi’s en ontdek het baby- en peuteraanbod van de bib, of geniet van één van de voorleesdemo’s door Alfapret. Ook leuk voor oudere broers en zussen!

>>> Rustige Ruimte (foyer)
In de rustige ruimte kan je je kindje rustig voeden of verschonen. Verzorgingskussens, potjes, een microgolfoven, …: je vindt er alles wat je nodig hebt.

  • 10.00 – 10.30 uur  + 11.00 - 11.30 uur  + 12.00 - 12.30 uur

  >>> Een goeie boekenvangst? - Alfapret (kinderbib)

  • 10.30 – 11.00 uur + 11.30 - 12.00 uur + 12.30 - 13.00 uur

  >>> Koro Koro - Makiko Ito & Wonderland Collectief * 0,5 – 1,5 j (atelier)
  Koro Koro is Japans voor ‘iets rollends’. Deze interactieve bewegingsvoorstelling voor de allerkleinsten is een magisch spel, dansant en muzikaal. De dansers en muzikanten lopen rond, rollen, glijden, springen en omringen jou en je kleintje met klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek zodat er ter plekke een ontroerende en unieke dialoog tussen artiesten, baby’s en peuters ontstaat.

  • 13.00 uur -  Einde

  Credits

  leuven.bibliotheek.be/boekstart